Gratin de couscous cu morcov si dovlecel

de Catalina L in Mancaruri de post, 30 Sep 2015 | 9233 vizualizari

 

O mancare de legume foarte gustoasa si buna atat pentru cei mari cat si pentru cei mici.
Ideal de servit cu o simpla salata verde sau ca garnitura pentru un preparat cu carne.

 

INGREDIENTE

puteti face jumatate din cantitati

  • 500 g de morcovi
  • 500 g de dovlecei
  • 300 ml de lapte
  • 250 ml de smantana
  • 1 ceapa
  • 210 g de couscous fin
  • 100 g de cascaval ras
  • 2 oua
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de couscous cu morcov si dovlecel:

Incalziti cuptorul la 200 °C.
Curatati ceapa.

Spalati, legumele (ceapa, morcovul, dovlecelul) si dati-le pe razatoarea cea mare sau folositi robotul (am lasat coaja dovlecelului).

Amestecati intr-un castron mare couscous-ul, laptele, smantana, cascavalul, paprika,ouale, sarea si piperul.

Adaugati legumele si amestecati bine.
Puneti intr-un vas uns si dati la cuptor pentru 1 ora.

Am profitat ca vasul era cam mic si am facut cateva muffins.
Le scoateti inainte ...dupa cca 35 de minute.

Verificati coacerea 10 minute inainte - daca  gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra.

Lasati sa se raceasca un pic si portionati.

Pofta Buna !!!

TIPS-URI

1

Idaca gratinul este prea rumenit puneti o foaie de aluminiu deaupra so continuati coacerea

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de couscous cu morcov si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

30.09.2015, 17:52

multumesc...va pup pe toti

Gherca Daniela 1

30.09.2015, 18:58

arata foarte bine!

Andra_Constantinescu 1

30.09.2015, 19:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post