Mi-am adus aminte cand eram copil si bunica mea imi pregatea la micul-dejun gris cu lapte.Acest superb gris imi aduce aminte cu drag de anii copilariei. Pentru 'Pachetelul vesel'.
Intr-o oala fierbem laptele cu cele 6 linguri de zahar,praful de sare si cele trei lingurite de esenta.Atunci cand laptele incepe sa fiarba adaugam cele 100 g de gris,presarandu-l in ploaie si amestecam continuu.Dam focul mic si amestecam timp de 15 minute.Dupa ce trec cele 15 minute luam oala de pe foc.Daca doriti ca grisul sa devina mai cremos adaugati cele 30 g de unt.Amestecam bine si turnam grisul in boluri.Noi am servit cu dulceata .Modul de prezentare din pozele mele este simplu de facut. Am pus doua linguri de gris intr-un bol,apoi punem 2 linguri de dulceata si acoperim cu 3 linguri de gris.Decoram cu feliute de banana.
1
Folositi lapte cu 3,5 % grasime pentru un gris pufos si delicios
2
Daca doriti ca grisul sa fie mai cremos,puneti si 30 g unt.