Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva, nu prea aspectuos dar se zice ca e bun :P
Pentru inceput se pregateste blatul, albusurile se mixeaza spuma intr-un vas, intr-un alta vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul si treptat se adauga uleiul, pana cand devin spumoase, se adauga vanilia, faina de grau si cea de cartofi, praful de copt, se amesteca energic de fara a lasa cocoloase, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, de los in sus pana compozita devine omogena. Compozitia se pune intr-o tava rotunda, tapetata, se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20 minute (incercati cu ajutorul unei scobitori daca este gata). Blatul se scoate dupa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosirii.
Crema 1: O cratita mica cu apa se pune pe aragaz, intr-un vas se pun 2-3 linguri de frisca lichida, se pune pe baie de aburi, se asteapta s a se incalzeasca se adauga ciocolata bucati si se topeste, frisca ramasa se mixeaza bine si cand ciocolata s-a racit se incorporeaza formand crema de ciocolata.
Crema2: Puteti folosi o crema de vanilie (ceea din comert) sau puteti pregati o crema pasticera din 100 ml lapte, vanilie, coaja de lamaie,1 ou,1 lingura amidon de porumb (faina de orez) 2 linguri de zahar, puneti la fiert laptele cu vanilia si coaja de lamaie, intr-un vas mixati oul cu zahar si faina, turnati peste laptele cald si puneti la fiert, amestecand in continuu pana obtineti o consistenta cremoasa (scoateti cojile de lamaie din lapte). Crema racita foarte bine se amesteca bine cu frisca batuta. Se lasa la rece pana la momentul folosirii.
Sirop: se fierbe apa si cu zaharul pentru cateva minute ,dupca care se adauga esenta de vanilie si se da la racit.
Blatul racit foarte bine se taie in 3 parti, prima parte se aseaza pe platou,se siropeaza dupa gust se formeaza un strat cu gemul de visine (nu prea gros, se pune aproximativ jumatate di crema de ciocolata ,se adauga o alta parte din blat se insiropeaza, se unge usor cu putina crema, se taie felii subtiri banana, se aseaza uniform, deasupra se pune restul de crema, se termina cu ultima parte din blat, deasupra se imbraca in crema de ciocolata ramasa, se orneaza dupa gust, se lasa la rece cateva ore.