Un strudel crocant la exterior si pufos la interior.
Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama.
Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de otet, un kg de faina si se amesteca bine.
Se framanta usor si iese un aluat elastic si nelipicios.
Dupa ce s-a omogenizat, se mai framanta 5 minute si se imparte in 4 parti egale.
Din 200 ml ulei si 5-6 linguri faina se face o pasta care se amesteca bine pana rezulta o crema ca o smantana groasa (daca mai trebuie se mai adauga faina).
Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi.
Peste aluat se pun cateva linguri din pasta cu ulei pe toata foaia.
Se ruleaza aluatul si se aseaza pe un platou.La fel se procedeaza si cu celelalte 3 parti.
Tava cu cele 4 rulouri se da la frigider pentru o ora si 30 de minute.
Dupa ce s-au lasat la frigider, se ia cate un rulou si se intinde sub forma de dreptunghi incet pentru a nu scoate pasta de ulei din interior.
Trebuie sa iasa o foaie nu foarte subtire care se taie in jumatate pe lungime si in 4 pe latime, rezultand in final 8 bucati.
Se pune umplutura de mere pe marginea exterioara si se ruleaza spre interior.
Se aseaza in tava aragazului tapetata cu hartie de copt, cu lipitura in jos pentru a nu se desprinde.Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute, spre final se mareste putin temperatura sau se da drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa deasupra.
Se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.
Spor la strudele!
1
Pe foaie am presarat putin pesmet inainte de a pune umplutura cu mere
2
Daca le tineti mai multe zile trebuie acoperite pentru a nu se intari