Chiftele in aluat de bere

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2015 | 15052 vizualizari

 

Pentru "Pachetelul Vesel" v-am adus chiftelute in aluat de bere. Buuune de te lingi pe degete! :))) Nu va spun decat ca trebuie incercate neaparat!! M-am inspirat din retetele voastre, dar cea care mi-a facut pofta a fost Corinuta...ea e "vinovata" :)))....dar nu o cert, ii multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • in plus: 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.

Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. 

Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva. Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.

Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.

Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.

Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.

Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.

Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aproximativ 45-50 minute.

Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.

Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan si dovlecel