Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tocanita de ardei copt si piept de...
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneArdeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri. Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa...Citeste continuarea
Placinta rulata cu branzeturi si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios....Citeste continuarea
Desert prajitura de post cu crema...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se...Citeste continuarea
Perisoare in sos de rosii
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu muschi...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano...Citeste continuarea
Chiftele de legume cu telina si porumb
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postDovlecelul zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se pune intr-un bol si se lasa cateva minute sa isi lase zeama. Ceapa se toaca marunt,morcovul si telina se da pe...Citeste continuarea
Fasole verde pastai in sos de unt
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCeapa se taie solzisori se pune intr o tigaie cu ulei de masline si unt,si se lasa la foc mic sa se inmoaie. Fasolea pastai se scurge de zeama,se taie cuburi mai mici si se pun peste ceapa...Citeste continuarea
Ton in crusta de ceai verde cu orez...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe fierbe orezul 30 de minute in laptele de cocos si 400 ml de apa. Se feliaza broccoliul si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de susan si usturoiul, iar la final se adauga si sosul...Citeste continuarea
Pate din pastrav afumat
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper. Se rupe pastravul in...Citeste continuarea
Oua cu fasole si toast cu ricotta
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de...Citeste continuarea
"Carbonara" dietetica cu pesto de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra. Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de...Citeste continuarea
Penne in sos de rosii si ricotta
Postat de: Satisfyyourcravings in PenneSe incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si tulpinile de busuioc tocate marunt. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare se adauga si rosiile, sare si piper si se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: petrina_mihalache in Aperitive / GarnituriSe curtata cartofii si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii punem la scurs. Taiem ceapa in solzisori si o calim in ulei inceins, cand ceapa devine sticloasa...Citeste continuarea
Stamppot cu varza murata, mere...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe fierb cartofii in apa sarata 20 de minute. Dupa 10 minute se adauga si varza si se fierb impreuna. Se curata marul de coaja si se indeparteaza cotorul. Se taie cuburi si se...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: merisor67 in Supe/CiorbePunem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...Citeste continuarea
Mancare de praz cu carne de porc si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcSe prajeste carnea in ulei si se da deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa (curatata de foi, spalata si taiata julienne), apoi se adauga prazul (curatat de moate si frunze, spalat si taiat...Citeste continuarea
Clatite de post cu dulceata de dude
Postat de: mihasara in DulciuriSe amesteca foarte bine toate ingredientele. Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga...Citeste continuarea
Varza cu soia (de post)
Postat de: mihasara in Mancaruri de postMod de preparare: Fierbem granulele de soia in apa cu sare si le lasam la scurs. Tocam varza. Curatam rosiile de pielita si le...Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: mihasara in PorcMod de preparare: Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust. Punem si supa...Citeste continuarea
Borş cu carne de pui
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbeSe tranşează puiul iar bucăţile de carne se pun la fiert cu 3 l de apă rece. Între timp ne ocupăm de legume: le spălăm, le curăţăm şi le tocăm (radem) după preferinţă....Citeste continuarea
Mămăligă (reţeta de bază)
Postat de: ela2015 in Mancaruri de postÎntr-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra. Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie,...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,...Citeste continuarea
Prajitura cu mascarpone,fructe si...
Postat de: ema9 in DulciuriPentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute. In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu...Citeste continuarea
Tocanita de pui de tara
Postat de: cristinutanicolita in PuiCarnea se condimenteaza cu sare, piper, boia. Ceapa se curata, spala si se toaca. Ardeiul se curata de seminte si cotor,se spala si se taie. Usturoiul se curata si se piseaza. Intr-o...Citeste continuarea
Briose turta dulce
Postat de: RuxyRux in DulciuriFulgii de unt de cacao si untul de cocos, se pun intr-unvas si se topesc pe baie de aburi, se lasa putin la racit. In bolul de mixer se mixeaza ouale cu mierea 1 minut. Se adauga pe rand...Citeste continuarea
Chec cu lamaie si mac
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea
Aluat dospit umplut cu ciuperci de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCiupercutele de roua se curata, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei cu sare si piper dupa gust. Se lasa in tigaie pana scade toata apa lasata si se...Citeste continuarea
Briose cu suc de portocale
Postat de: RoXx in DulciuriIntr-un castron se freaca untul cu zaharul si se pune treptat sucul de portocale. Se adauga ouale cate unul, faina amestecata in prealabil cu praful de copt si vanilia (poate fi pastaie sau...Citeste continuarea
Chifle umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriFaina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa si aromata de post
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPunem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Postat de: Moni_alex in DulciuriPentru inceput am cernut faina de 3 ori. Am facut maiaua din drojdie cu o lingura de zahar si putin lapte cald si am lasat-o la crescut. Restul de lapte l-am pus la incalzit si dupa ce s-a...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu ciolan...
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeFasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta...Citeste continuarea
Supa picanta cu taitei din orez
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Punem ceapa tocata in oala impreuna cu 2 linguri ulei de masline, o lasam 2-3 minute la sotat la foc mic. Adaugam zarzavatul pentru ciorbe, apoi 1l...Citeste continuarea
Chifle cu branza, kefir si seminte...
Postat de: Valclaudia in PiineAmestecam kefirul cu apa calduta, adaugam drojdia zdrobita intre degete, sarea de Himalaya, semintele de dovleac, fulgii de ovaz, 1 lingurita zahar tos si amestecam toate ingredientele sa se...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nuca
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriPregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...Citeste continuarea
Ciorba delicioasa de fasole cu...
Postat de: merisor67 in CiorbeCum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata. A doua zi se...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu un praf de sare si condimentele. Se adauga mustarul si se omogenizeaza. Se aseaza cate doua felii de cascaval intre doua felii de paine formandu-se niste sandwich-uri simple....Citeste continuarea
Prajitura cu foi si mere calite
Postat de: Constelatialeu in DulciuriFoi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate...Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: Valclaudia in TorturiEu am preparat de seara foile pe rand,astfel: -am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot; -am preincalzit cuptorul la 175 grade; -am separat cate 3 albusuri de galbenusuri,...Citeste continuarea
Briose cu dulceata decorate in...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se ung formele de silicon cu unt. Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Biscuiți digestivi
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm omogenizat ingredientele, apoi am pus compoziția la rece pentru 20 de minute. Am pudrat făină pe blatul de lucru, am întins aluatul și am tăiat biscuiții. Eu i-am tăiat...Citeste continuarea
Coaste de berbecut la punga
Postat de: Constelatialeu in OaieIntr-un castron punem coastele, adaugam condimentele, amestecam bine, acoperm castronul si-l lasam vreo 3 ore. Curatam 2 cartofi si in taiem in bucati mai mari, desfacem punga, bagam coastele,...Citeste continuarea
Paste cu ghebe si sos de rosii
Postat de: rocsi_1612 in PasteGhebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel. Curatam ceapa, o tocam marunt. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Rosiile le punem in blender si le facem pasta....Citeste continuarea
Paste cu spanac și ciuperci
Postat de: CulinaryRainbow in PenneAm pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă. Am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui
Postat de: petrina_mihalache in Aperitive / GarnituriSpalam bine ciupercile, le indepartam codita cu grija si le uscam cu un prosop curat. Taiem carnea cubulete mici sau o tocam, la fel si cozile ciupercilor. Pentru umplutura vom cali ceapa in...Citeste continuarea
Linte cu carnati
Postat de: gurita_ta2005 in PorcLintea se pune in apa rece,se clateste si se strecoara. Carnatu se prajeste intr o tigaie cu ulei.Cand e gata se scoate pe o farfurie. Lintea se pune cu apa multa si sare intr-o cratita sa...Citeste continuarea
Winter cake
Postat de: Meea in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile pana obtinem o spuma tare si adaugam zaharul ,continuand mixarea pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Separat,amestecam...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca prajita si crema...
Postat de: Moni_alex in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bat in continuare pana se topeste zaharul si spuma devine lucioasa. Adaugam nuca macinata putin cate...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci...
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam carnea si o taiem bucatele potrivite. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei. Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar,...Citeste continuarea
Ied glazurat cu miere si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneUsturoiul se curata si slaninuta se taie feliute. Pulpa de ied se curata si se spala bine. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa...Citeste continuarea