O prajitura minunata, delicioasa, usoara si foarte aromata, numai buna pentru masa festiva de Craciun, o recomand cu drag!
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza ca pentru bezea.
Untul se topeste intr-un vas si se raceste putin.
Galbenusurile se amesteca cu branza cremoasa, untul topit, amidonul, praful de copt, aromele coaja de portocala, vanilia, esenta de rom si la final se adauga albusurile usor prin invaluire.
Se unge forma cu unt si se pune compozitia. Se coace aproape o ora la 180 de grade. Partea de deasupra trebuie sa devina ferma.
Intre timp se incalzeste usor gemul pana devine fluid si se toarna cald peste prajitura scoasa din cuptor.
Se da la rece prajitura cateva ore.
Pofta buna la deliciu!
1
Va puteti juca cu ingredientele, mai puteti adauga, fulgi de ovaz, sau de cocos, bilute de ciocolata, stafide, merisoare, alte fructe confiate...sau ce va inspira.