Fursecuri margarete

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 15990 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit ceva ce n-am mai mancat de peste 10 ani. Eu am facut portie dubla, deci daca vreti mai putine, impartiti cantitatile prezentate la 2.

 

INGREDIENTE

  • doua cani de vin alb (500 ml);
  • doua cani de untura lichida (500 ml);
  • sare;
  • esenta de rom;
  • faina cat cuprinde (1460 g faina);
  • doua plicuri praf de copt;
  • 300 g rahat;
  • 150 g zahar pudra;
  • o forma crestata, din metal (care se poate pune si la masina de tocat carne).
Portii: 132
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri margarete:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios. 

Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul formei crestate din metal se formeaza margaretele (se impinge aluatul prin forma) , care se aseaza pe tavi. Se apasa usor cu degetul in mijloc, unde se aseaza apoi o bucatica de rahat. Se baga tavile, pe rand, la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se dau fierbinti prin zaharul pudra. Se pot servi dupa ce se racoresc.

Sunt mai bune dupa 1-2 zile. Se pot pastra in pungi de hartie sau in cutii metalice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri margarete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars