M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale mele.....faina prajitura, delicioasa...Mos Craciun nu vrei si-un ''somoloi'' din asta, ce zici, te bagi?:D
Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm.
Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta , apoi faina cernuta si praful de copt, omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam la racit.
Blat de cacao : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta, apoi faina cernuta, cacaoa si praful de copt, coacem in aceiasi tava ca si blatul ce vanilie.
Blat de nuca: Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarat, apoi faina cernuta, nuca macinata si praful de copt, coacem in aceiasi tava in care am copt blaturile anterioare.
Sirop ; Fierbem apa si zaharul, apoi tragem de pe foc si adaugam si coniacul, lasam sa se raceasca.
Crema:Punem la fiert 600 ml lapte cu 200 g zahar. Cat fierbe laptele cu zaharul,intr-o cratita cu fund dublu amestecam galbenusurile cu laptele ramas si faina cernuta, omogenizam bine sa nu iasa cu cocoloase. Batem bine albusurile cu un praf de sare , adaugam 100 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Punem pe foc amestecul de galbenusuri si incepem sa turnam laptele fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si adaugam bezeaua, omogenizand bine. Lasam sa se racoreasca cat pregatim frisca
Frisca: Mixam bine smantana dulce cu lapte si zaharul farin pana obtinem o bezea ferma.
Asamblare : Asezam blatul de vanilie, siropam, adaugam crema, intindem si apoi presaram nuca macinata, punem blatul de cacao, insiropam,intindem crema si apoi nuca macinata,punem si ultimul blat, cel de nuca, insiropam intindem restul de crema, aici nu orpim foarte multa ca punem si frisca.Punem nuca macinata si stafide apoi intindem frisca si turnam sos de ciocolata. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.