Desert tort de biscuiti fara coacere

de Corinuta in Torturi, 24 Dec 2015 | 33318 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun!
Un tort ciocolatos gatit asa frumos, eu zic ca merge pe masa de sarbatoare! Dar asta e doar parerea mea, stiti ca eu sunt adepta lucrurilor simple. Si cu asta va urez Craciun Fericit dragi bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti 
  • 200 g zahar
  • 60 g cacao
  • 240 ml apa calda
  • 150 g unt
  • 100 g alune sau nuci+ 50 g pentru ornat deasupra
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de biscuiti fara coacere:

Se zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare. 

Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5 minute, apoi se pun peste biscuiti.

Zaharul se amesteca bine cu cacaua, se adauga apa si se omogenizeaza cu un tel.  Se pune compozitia pe aragaz la foc potrivit si cand incepe sa fiarba se adauga untul taiat cubulete. Se fierbe acest sos 8 minute pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.

Cand se ia de pe foc, se lasa la racit cam 10-15 minute, apoi se toarna peste biscuiti si se amesteca bine cu o spatula. 

Se pregateste o tava de tort cu inel detasabil in care turnam compozitia rezultata si o nivelam cu dosul unei linguri. Dupa ce am nivelat frumos, acoperim compozitia cu o folie transparenta si o dam la frigider circa o ora.

Incalzim frisca lichida pana la punctul de fierbere, apoi o turnam peste ciocolata taiata cubulete si o lasam cateva minute. Apoi incepem sa amestecam cu o lingura pana obtinem o glazura omogena.

Scoatem tortul de la frigider si inlaturam folia, apoi turnam glazura calda de ciocolata si nivelam. Il dam din nou la frigider pentru 3-4 ore, dupa care presaram pe margine alune tocate si prajite si putem sa-l feliem si sa servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi  biscuiti digestivi, daca nu aveti, merg si Petit Beurre.

2

Eu am mai adaugat la compozitie si 50 g de stafide inmuiate in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti fara coacere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (33)

dantes 1

19.01.2016, 06:44

Super!

Aletta 1

19.01.2016, 09:18

ce bine arata tortul,te lingi pe degete!!!

mihaelar63 1

28.01.2016, 01:04

Am ajuns si eu . Ca fulgerul ) Ce-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci,alune si crema de castane