Cam târzior dar am ajuns si eu cu un „dulce” pentru Moş Crăciun,poate-l înduplec să-mi aducă ceva daruri : ))))) Acum,eu
mi-aş dori o căsuţă cu curte,dar poate dupa ce manânca din desertul acesta cu şampanie,îmi îndeplineşte dorinţa.
Sărbători cu bucurie vă doresc!!!
Ingrediente jeleu de şampanie:
Ingrediente crema de portocale:
Iar pentru decor am folosit:
Prima data am pregatit jeleul de sampanie .
Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.
Am încalzit sampania cu zaharul apoi am scurs bine foile de gelatina,le-am pus în sampanie si am amestecat pâna s-a topit.
Am lasat sa se raceasca,apoi am pus-o la frigider.
Am urmarit când a început sa se închege,apoi am pus-o în 4 vafe,pe care le-am înfasurat în folie de aluminiu.Am pus în fiecare cubulete de ananas.
Am crezut ca va fi suficient sa pun doar o vafa,dar aceasta s-a înmuiat putin si ma gândeam ca nu o voi putea taia.
Asa ca dupa ce jeleul s-a întarit,le-am pus în alte 4 vafe.
Pentru crema de portocale,am stors sucul de la o portocala.
Am mixat putin ouale si galbenusurile cu zaharul,apoi am adaugat sucul de portocala si am pus vasul pe baie de aburi.
Am amestecat cu un tel pâna ce crema s-a îngrosat,cam 15-20 de minute.
La final am adaugat vanilia si coaja de portocala.
Am pus foile de gelatina sa se hidrateze cu putina apa rece,apoi le-am scurs si le-am pus în crema calduta.
Am amestecat pâna s-a dizolvat.
Dupa ce s-a racit crema ,am pus-o la frigider pentru20-30 de minute.
O mai urmariti sa nu se întareasca prea mult.
Am mixat smântâna pentru frisca.
Am mixat mascarponele,apoi am adaugat treptat crema de portocale.
La final am încorporat si frisca cu ajutorul unui tel.
Am ansamblat apoi tortul.
Intr-o tava de chec,am pus o folie alimentara,apoi am pus un strat de crema de portocale,peste aceasta am asezat cele 4 vafe cu jeleu,astfel încât prin rasturnare sa fie cu partea deschisa în sus.
Am mai pus un strat de crema si apoi piscoturi si cubulete de ananas.
Peste acestea iarasi crema si piscoturi.
Am acoperit piscoturile cu folia,am pus o greutate deasupra si am pus la frigider pentru câteva ore.
Intre timp am glazurat piscoturile cu care am ornat tortul.
Am topit ciocolata pe baie de aburi.Am turnat lapte pâna am obtinut consitenta potrivita.
Am glazurat piscoturile ,am presarat ornamente din zahar si le-am lasat sa se întareasca ciocolata.
Am mixat smântâna pentru frisca.
Am rasturnat tortul pe un platou,am îndepartat folia.
Am pus un strat de frisca,am lipit piscoturile pe margine,iar cu frisca ramasa am decorat deasupra.
Nu prea mi-a placut sectiunea ,dar a fost tare gustos.