Alba ca Zapada

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 24 Dec 2015 | 11267 vizualizari

 

In fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!

 

INGREDIENTE

Foi

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri cu ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un plic cu zahar vanilat

Crema:

  • 1l lapte
  • 400 g unt
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 4 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o pastaie de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

 Pentru foi:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.

Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.

Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor.  (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)

Pentru crema procedam astfel:

Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.

Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.

Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.

Pe fiecare foaie se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada