Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si asta din cauza lui Vladutz si tin sa-i multumesc mult pentru asta!
Face niste sosuri de te lingi pe degete.
Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.
Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare! <3
Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.
Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.
Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.
Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.
Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.
La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.
Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.
Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.
Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.
Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.
Sa va fie de folos!