Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Fursecuri cu ciocolata
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas cu fundul dublu, sau acela de fiert laptele, se pun la topit Rama mit Butter, ciocolata mărunțită și zahărul pudră, la foc mic, amestecându-se ușor, până ce...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si mac
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe incalzesc 200 ml lapte, se amesteca cu 1 lgt zahar si 1 lg faina, apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa dospeasca. Intr-un vas se cerne faina si se pune...Citeste continuarea
Muschiulet fraged de porc imbracat...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam carnea, o stergem cu niste servetele de bucatarie. Curatam usturoiul si il zrobim. Intr-un bol amestecam toate condimentele, usturoiul, mustarul si untul. Le frecam bine pana obtinem...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu cascaval Delaco
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale bine cu sarea si piperul. Se adauga smantana si se omogenizeaza. Cascavalul se da pe razatoarea mare iarardeiul kapia se taie cubulete. La fel se taie si sunca. Se pun peste...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: roxana_simona in DulciuriTiramisu reţetă originală Galbenusurile se amesteca cu zaharul spuma, pe urma adaugam mascarpone. Albusurile se bat spuma separat cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de...Citeste continuarea
Cartofi duchesse mov
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCartofii se pun in coaja la fiert cu putina sare. Cand sunt gata se pun in apa rece,se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Punem untul, condimentele, galbenusuriile si parmezanul...Citeste continuarea
Prajitura cu budinca
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin. Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...Citeste continuarea
Prajitura cu gem
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....Citeste continuarea
Desert prajitura "Cuburi de gheata"
Postat de: retetele_tinei in PrajituriBlat : Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu. Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care...Citeste continuarea
Napolitane cu alune macinate,...
Postat de: retetele_tinei in DulciuriZaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Apoi, se pune1/2 de lingurita de bicarbonat. Si la urma se pune1/2 de lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca biscuitii macinati cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul. Compozitia rezultata se asaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor, la foc potrivit. Se bat albusurile...Citeste continuarea
Braduti dulci
Postat de: gicuta69 in DulciuriIntr-un vas punem laptele si adaugam zaharul. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana zaharul se topeste. Dam deoparte si adaugam untul si esenta de rom. Maruntim biscuitii si...Citeste continuarea
Mere in aluat de clatite
Postat de: retetele_tinei in DulciuriMerele se spala, se curata de coaja, se taie rondele si se scot samburii din mijloc. Se pregateste compozitia pentru clatite din faina, ou, zahar si lapte. Rondelele de mere se dau prin aluatul...Citeste continuarea
Trigoane cu ciuperci
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriMaruntim ceapa si calim in ulei pentru cateva minute. Adaugam ciupercile curatate si taiate in cubulete si se amesteca din cand in cand pana se inmoaie si isi lasa zeama. Presarim cu sare si piper...Citeste continuarea
Fursecuri bicolore
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriUntul se taie bucati si se amesteca bine cu zaharul (Se framanta). Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare si oul. Se framanta amestecul de faina si amestecul de zahar cu unt....Citeste continuarea
Buche de Noel
Postat de: RuxyRux in DulciuriBlatul: Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu sarea si se mixeaza ca pentru bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca pentru maioneza, apoi cu zaharul, laptele, cacaoa, faina,...Citeste continuarea
Salata de boeuf (pentru Craciun)
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriAm spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si...Citeste continuarea
Tort diplomat Mos Craciun
Postat de: gicuta69 in TorturiPunem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le lasam sa fiarba pana devin ca o smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam...Citeste continuarea
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in SomonBucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se...Citeste continuarea
Creveti marinati la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCrevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun intr-un castron. Se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu cidrul de fructe de padure si se da la frigider pentru cateva ore,sau se...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, mascarpone si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana cand se fac spuma, apoi cu 3 linguri de zahar pana cand devin ca o bezea. Se caramelizeaza 4 linguri de zahar, peste care se pun 6...Citeste continuarea
Desert cornulete de zapada
Postat de: Criss in PrajituriUmplutura : Se amesteca macul macinat cu zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lamaie apoi se adauga laptele cald si se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Aluat : Faina se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti fara coacere
Postat de: Corina33 in TorturiSe zdrobesc biscuitii grosier cu mana si se pun intr-un bol mare. Se toaca alunele sau nucile grosier si se pun la prajit intr-o tigaie antiaderenta amestecand din cand in cand timp de 5...Citeste continuarea
Prăjitură lumânări
Postat de: Zamfira in PrajituriPregătim blatul Batem albuşurile cu 3 linguri de apă rece în spumă tare. Punem şi un praf de sare. Adăugăm pe rând cele trei gălbenuşuri. Lucrăm totul cu mixerul....Citeste continuarea
Prajitura duo
Postat de: Adele in PrajituriPregatirea foilor de blat: Foaia 1- Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma, separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de...Citeste continuarea
Fursecuri margarete
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta...Citeste continuarea
Chocolate Crinkles
Postat de: Dya in DulciuriIntr-o craticiora, la foc potrivit, punem untul si ciocolata, amestecand continuu. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana ce obtinem o spuma cremoasa. Adaugam ciocolata (la temperatura...Citeste continuarea
Alba ca Zapada
Postat de: Dya in PrajituriPentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare....Citeste continuarea
Faguri cu budinca de capsuni
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul. Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare
Postat de: Constelatialeu in DulciuriToate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de...
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe cu pregatirea aluatului,se mixeaza ouale cu zahar si miere ,se adauga faina , sarea si bicarbonatul se amesteca bine ,se pune si nuca cu esenta si se framnata pana se obtine un aluat...Citeste continuarea
Piftele din piept de pui cu legume
Postat de: Adele in PuiPentru inceput se taie pieptul fasii se toaca (eu am folosit robotul)impreuna cu usturoiul,se pune intr-un castron se,dupa care se toaca si ciupercile spalate si taiate felii,impreuna cu...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu piept de pui...
Postat de: Dya in Mancaruri cu carneSe taie cartofii in felii subtiri, iar carnea in cuburi mici. Intr-un vas de cuptor, se asaza cate un strat de cartofi, unul de branza (sarata, de burduf si casacval) si unul de carne (de pui...Citeste continuarea
Desert cozonac fara framantare, cu...
Postat de: merisor67 in DulciuriMai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera....Citeste continuarea
Briose cu zmeura
Postat de: Dya in DulciuriSe amestecă făina cu praful de copt, cu zahărul şi cu un praf de sare. Se adăugă oul şi uleiul. Se omogenizează si se toarnă puţin câte puţin laptele. Se obtine un...Citeste continuarea
Friptura de vita
Postat de: Dya in VitaSe asaza rasolul intr-un vas de yena. Se unge rasolul cu ulei, se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, chilli, busuioc si rozmarin si se intinde sucul de rosii, uniform, pe toata suprafata....Citeste continuarea
Sarmalute cu afumatura
Postat de: Dya in PorcCeapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida, potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...Citeste continuarea
Prajitura cu mousse de ciocolata by...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriPregatim blatul cu o zi inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine. Apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,...Citeste continuarea
Somloi by Ina
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm. Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam...Citeste continuarea
Cartofi copti, cu sunca, carnati si...
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se sterg.Rupem cate o bucata de folie de aluminiu, pt fiecare cartof. Cartofii se impacheteaza in folie de aluminiu si se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptor, pana...Citeste continuarea
Sardine prajite
Postat de: retetele_tinei in PesteEu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...Citeste continuarea
Pinguini
Postat de: retetele_tinei in Aperitive / GarnituriMorcovul se curata, se spala si se taie rondele. Rondelele se vor taia intr-o parte, in forma de tringhi. Triunghi care mai apoi, se va folosii pentru a crea nasul acestora. Cateva...Citeste continuarea
Sarmale pentru Craciun 2015
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...Citeste continuarea
Paste all' arrabiata
Postat de: retetele_tinei in SpagheteCand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul. Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de...Citeste continuarea
Paste cu usturoi si chilli ( Aglio,...
Postat de: retetele_tinei in SpagheteSe pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente. Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi...Citeste continuarea
Chiftele cu carne macinata de porc...
Postat de: retetele_tinei in PorcPentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc afumata
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil....Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu carne de porc...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...Citeste continuarea
Piure cu ton
Postat de: mihaelar63 in TonCartofii se curata de coaja se taie felii si se pun la fiert cu usturoiul curatat. Sarati. Cand cartofii au fiert se zdrobesc ca pentru pireu . Se amesteca cu unt , parmezan si...Citeste continuarea
Sandwich cu Mozzarella Gourmet by...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriPune feliile de paine intr-o tava cu hartie de copt; Da pe razatoare mozzarella si presara pe feliile de paine; Toaca chives-ul si...Citeste continuarea