Am pus mana pe un muschiulet frumos de vitel, l-am dat pe mana slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L care a tors cuminte cateva ore.
A iesit o nebunie!
Carnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti.
Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si morcovul, totul curatat si feliat. Adaugam cateva boabe de piper, o frunza dafin, sare grunjoasa de Himalaya, doi catei de usturoi presati.
Carnea rumenita o intepam din loc in loc cu un bat de frigaruie, presaram boia de ardei si iute si dulce, nucsoara si cimbru.
Acoperim vasul, selectam functia low, cu durata 4 ore.
Dupa ce s-a incheiat programul, scoatem carnita suculenta, o ambalam strans in hartie de copt si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit de tot, o depozitam in frigider pana a doua zi.
O portionam cu un cutit foarte bine ascutit. Este plina de savoare si fara nitriti sau nitrati.
Sa va fie de folos!
1
alegeti carnita de vitel, frageda, ideal ar fi sa fie un pic impanata.
2
intepati carnea din loc in loc, cu un bat de frigaruie.
3
aveti rabdare sa se "aseze" si sa fie numai buna de servit.