Vorbeam ieri la telefon cu o prietena noua si imi povestea ca mama ei ii facea aceasta mancare pe cand era mica si tare ii placea.
Azi m-am decis sa le fac si eu poate ne plac.
Succesul e garantat !
Si mai sunt si perfecte si pentru pitici :)
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.
In alta cratita punem pesmetul, zaharul brun si zaharul vanilat si il lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se infierbanta, dar sa nu se topeasca zaharul.
Amestecul de pesmet l-am pus intr-un bol mai adanc ca sa nu ma ard de cratita. Din gris, dupa ce s-a mai racit putin, suficient cat sa nu ne ardem la maini, am format bilute mici, ca la raffaelo, pe care le-am treut orin pesmet.
Asezam bilutele date prin pesmet pe o farfurie, presarand din pesmet peste ele.
Se pot servi calde si reci.
Pofta buna!
1
Se pot face si mai mari si sa pune-ti ceva fructe inauntru :)