Nu sunt un fan al somonului, ba din contra...mi se pare cel mai inexpresiv peste: gras, umflat cu pompa in crescatoriile noastre si care n-are nicio treaba cu somonul de la mama lui, din nordul Europei. Asa ca de fiecare data cand imi intra unul pe mana, incerc sa-l fac dezirabil...caci altfel nu se poate!
Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea;
Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o tava cu hartie de copt;
Aplica o alta hartie de copt pe deasupra si lasa-l la cuptor cca 10 min, la 180 de grade;
Scoate-l din cuptor si indeparteaza hartia de copt;
Toaca patrunjelul si chives-ul marunt;
Bate cele 2 galbenusuri, amesteca-le cu parmezanul, patrunjelul si chives-ul;
Pune aceasta compozitie peste somon;
Rasneste piper proaspat pe deasupra si introdu inapoi in cuptor la 190-200 de grade pana cand se va rumeni si se va crea o crusta;
Serveste cu piure de cartofi dulci si piper cayenne sau piure de mazare cu menta;
Pofta buna !