Tarta cu caise

de mihasara in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 4174 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • sucul de la o jumatate de lamaie
    • 6 linguri de zahar
    • 2 linguri praf de budinca de vanilie
    • un pliculet de zahar vanilat
    • 30g margarina si o lingura de apa
    • 1kg caise

Aluat:

    • 500g faina
    • 3 linguri fulgi de ovaz- facultativ
    • 170g margarina pentru prajituri
    • o lingura de zahar
    • sare
    • 6 linguri de apa rece
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu caise:

  1. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele  pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
  2. Il impartim in doua si il punem la frigider.
  3. Setam  cuptorul la 220grade C si il pornim.
  4. Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si adaugam peste ele sucul de lamaie si 5 linguri de zahar si zaharul vanilat.
  5.  Le lasam sa fiarba la foc mic8 minute dupa care adaugam cele doua linguri de praf de budinca.
  6. Amestecam bine si luam de pe foc. 
  7. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem ambele foi.
  8. Ungem o tava de tarta cu margarina si asezam o foaie.
  9.   Turnati fructele impreuna cu sucul format.  Taiem margarina bucati mici si o asezam pe toata suprafata tartei. Taiem cealalta foaie in fasii de 2-3 cm latime si le asezam  astfel incat sa realizam un grilaj.
  10. Apasam pe margine sa se uneasca grilajul cu foaia din tava.
  11. Ungem grilajul cu apa si presarati o lingura de zahar.
  12. Dam tava la cuptor la 220 grade pt un sfert de ora dupa care reducem temperatura la 190 de grade pentru 40-45 de minute sau pana cand aluatul se rumeneste bine.
  13. Lasam tarta sa se raceasca in tava. 

TIPS-URI

1

Se pot folosi caise congelate sau din compot sau se pot inlocui caisele cu ce fructe dorim. Eu am folosit pentru decor cateva afine pe care le-am pus printre ochiurile grilajului inainte de a baga tarta la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca