Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide

de AlexTeacher in Porc, 13 Ian 2016 | 4413 vizualizari

 

Sunt literalmente indragostit de acest aparat...gatesc de ceva vreme la el si sincer, este de departe cel mai bun mod de a gati... ORICE ! 
Modalitatea de a gati la o temperatura constanta, in vid, felul in care se infuzeaza aromele, pierderile foarte mici de gramaj, posibilitatea de a gati constant in toata profunzimea carnii si textura, oh Doamne, textura, este DIVINA!!!!

 

INGREDIENTE

    • Muschiulet de porc – 1 buc
    • Rosii uscate (din borcan) – 10 buc
    • Fistic – 1 lingura
    • Migdale – 1/2 lingura
    • Merisoare deshidratate – 1 lingura
    • Caju – 1/2 lingura
    • Seminte de chilli – 1/2 lingurita
    • Sunca de Parma – 2 felii
    • Unt – 25 g
    • Ulei de masline – 2 linguri
    • Vin rosu demisec – 25 ml
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide:

  • Fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot);

  • Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;

  • Asezoneaza interiorul cu sare, piper si seminte de chilli;

  • Peste acestea adauga feliile de sunca de Parma, taind excesul de pe margini;

  • Trage migdalele, fisticul, merisoarele deshidratate si alunele caju la tigaie;

  • Odata prajite, blendeaza-le bine;

  • Unge putin feliile de sunca de Parma cu putin ulei de masline, si peste acestea presara amestecul de migdale, fistic, merisoare si caju;

  • Pune rosiile uscate deasupra;

  • Ruleaza muschiuletul si leaga-l din 3 in 3 cm cu sfoara culinara;

  • Asezoneaza-l la exterior cu sare si piper;

  • Pune-l intr-o punga de Food Saver, adauga untul si videaza-l;

  • Seteaza Sous Vide Supreme la 70 de grade, si odata ce-a atins aceasta temperatura, lasa-l la gatit pentru 7 ore;

  • Odata gatit, scoate-l si lasa-l la odihnit cca 1 ora;

  • Pune-l intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-l cu ulei de masline si vin rosu demisec si introdu tava in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade pentru cateva minute pana se rumeneste (poti folosi si-un grill daca doresti);

  • Inlatura sfoara culinara si taie felii de cca un deget grosime;

 

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc umplut cu rosii uscate, caju, fistic si migdale - totul gatit Sous Vide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

14.04.2016, 15:45

immm tare bun trebuie sa fie

mihaelar63 1

03.07.2017, 22:40

Te baga in pacat muschiuletul acesta )

Ancutsa 1

02.07.2019, 19:14

Tare bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza cu jumari