A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Muschi de porc la tava

Postat de: aliliana in Porc

Muschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt,...Citeste continuarea

Briose albe, umplute cu jeleu de...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...Citeste continuarea

Cheesecake cu aroma de portocale si...

Postat de: aliliana in Dulciuri

Blatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege.  Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.(...Citeste continuarea

Amandine

Postat de: aliliana in Dulciuri

Blatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se...Citeste continuarea

Placinta cu mozzarella si rosii

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Pentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora....Citeste continuarea

Tort Spuma de Visine

Postat de: OprescuOana in Dulciuri

Se zdrobesc discuitii,se pun intr-un bol se adauga untul topit si esenta de rom dupa gust...apoi se omogenizeaza compozitia creeata si se aseaza in forma dorita(eu prefer una rotunda),apoi se da...Citeste continuarea

Salata

Postat de: Constelatialeu in Salate

Spalam salata frunza cu frunza, le scuturam de apa si le rupem marunt intr-un castron incapator, adaugam ceapa taiata, castravetii taiati rondele, ardeiul cubulete, potrivim de sare, adaugam otet...Citeste continuarea

Pulpa de miel impanata cu sunculita...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Pulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...Citeste continuarea

Ratatouille

Postat de: cris2711 in Mancaruri de legume

1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile  cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. 2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: cristinutanicolita in Salate

Legumele se curata,spala si se fierb in apa cu sare. Pana se racesc legumele se taie castravetii si gogosarii cubulete,si se storc bine de zeama si se pun intr-un castron. Legumele si carnea...Citeste continuarea

Curry de pui si orez

Postat de: Anett in Pui

Taiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...Citeste continuarea

Panna cotta cu sampanie, jeleu de...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se...Citeste continuarea

Islere cu crema de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece...Citeste continuarea

Chipsuri de cartofi

Postat de: RataciriCulinare in Mancaruri de legume

Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte...Citeste continuarea

Fursecuri sarate cu branza si ceapa...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam  ingredientele solide,branza si cascavalul rase fin, frunzele de  ceapa verde tocate, untul topit si laptele batut. Amestecam bine compozitia. Daca mai este...Citeste continuarea

Biscuiti aromati cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron punem  faina, dovleacul, untul topit,laptele batut, condimentele, praful de copt, bicarbonatul. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, nelipicioasa, care se desprinde usor...Citeste continuarea

Pulpa de curcan cu anghinare si praz

Postat de: katty in Curcan

Spalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi  o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim...Citeste continuarea

Muschiulet rulat cu pasta de naut...

Postat de: katty in Porc

Spalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il...Citeste continuarea

Saratele cu cascaval

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Framantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o...Citeste continuarea

LOLLIPOPS

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Zaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura. Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand. Se pun toti biscuitii deodata,...Citeste continuarea

Salata mediteraneana cu ton si porumb

Postat de: Criss in Salate

Frunzele de salata se spala bine, sa nu ramana nisip, apoi se rup in bucati. Ceapa se taie solzisori, la fel si ardeiul. Rosiile se spala si se taie in sferturi. Se pun toate intr-un bol, se...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu creier

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi  le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor cu verdeturi

Postat de: katty in Pastrav

Curatam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit  facem  cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam  cu putina sare. Intr-un vas mixam...Citeste continuarea

Paine de casa cu faina integrala de...

Postat de: katty in Piine

Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu portocale si ceapa...

Postat de: katty in Pui

Spalam pulpele si le scurgem bine de apa. Cu un cutit ascutit crestam pulpele deasupra , oblic de 2-3 ori.Amestecam 20 gr unt usor  inmuiat  cu sare, piper si cimbru uscat si frecam bine...Citeste continuarea

CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .  Lasi compozitia sa se odihneasca 30...Citeste continuarea

Aperitive, antreuri, mizilicuri,...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Toate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si...Citeste continuarea

Friptura crud - afumata, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Pregatim o tava  cu hartie de copt, in asa fel sa avem si sa invelim friptura, portionam carnea si o asezam alternativ in tava, acoperim cu hartia de copt, indoim pe margini si bagam tava la...Citeste continuarea

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi...Citeste continuarea

Tort cu ricotta si fructe de padure

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Eu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand...Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Spalam si curatam aripioarele de eventualele impuritati. Cartofii si morcovii, curatati si taiati, cubulete si rondele, ii amestecam cu sare si piper. Intr-o tava rotunda de ceramica sezam...Citeste continuarea

Prajitura *Combinata*

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2:...Citeste continuarea

Rulada cu sunca si branza de capra

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...Citeste continuarea

Prajitura *Cuburi de gheata*

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam...Citeste continuarea

Chifteluțe la cuptor cu mozarella

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Carnea se amestecă cu sare, piper și sos BBQ. Se formează biluțe în centrul cărora se pune un cub de mozarella. Se dă prin fărâmituri de pâine prăjită asezonate cu...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Postat de: cristinutanicolita in Prajituri

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul...Citeste continuarea

Medalion de somon cu vin spumant

Postat de: roxana_simona in Somon

Somonul se pune la fiert in vinul spumant cu putin cimbru si o ceapa taiata in doua. Cand somonul este fiert se scoate pe o farfurie. Separat se fierbe mazarea cu cealalta ceapa ramasa...Citeste continuarea

Rata pe varza dulce

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Rata

Intr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de...Citeste continuarea

Plăcintă cu paste și carne...

Postat de: Studenta_la_cratita in Paste

Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...Citeste continuarea

Mușchi de porc împletit și...

Postat de: Studenta_la_cratita in Porc

Se taie mușchiul în 3 fîșii egale. Se împletește. Se crestează și se pun cîțiva căței de usturoi, sare, piper, rozmarin. Între fâșii am pus cașcaval...Citeste continuarea

Prajitura Fanta ( varianta mai...

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins...Citeste continuarea

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru...Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Salate

Punem la fiert pieptul de pui. Taiem cubulete mici castraveciorii si ciupercile, apoi ii punem la scurs intr-o strecuratoare.Tocam marunt patrunjelul. Taiem marunt pieptul de pui si-l punem...Citeste continuarea

Tort cu bezea, nuca si crema de...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, batand bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca...Citeste continuarea

TORT "VIS DE IARNA"

Postat de: amalia01 in Torturi

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati  albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu...Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu crema de branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema...Citeste continuarea

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate...Citeste continuarea

Aperol Spritz

Postat de: dantes in Cocktail

Se amesteca bine toate ingredientele se adauga o felie de portocala si cine doreste un cub de gheata. Citeste continuarea

Macarons de ciocolată

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin. Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]