Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Muschi de porc la tava
Postat de: aliliana in PorcMuschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt,...Citeste continuarea
Briose albe, umplute cu jeleu de...
Postat de: privatelaura in DulciuriEu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific. Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma...Citeste continuarea
Cheesecake cu aroma de portocale si...
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: biscuitii si untul se amesteca in robot bine, pana incep sa se lege. Se tapeteaza o forma rotunda cu marginile detasabile cu aceasta compozitie si se preseaza si se niveleaza bine.(...Citeste continuarea
Amandine
Postat de: aliliana in DulciuriBlatul: albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pus lingura cu lingura pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul si se...Citeste continuarea
Placinta cu mozzarella si rosii
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriPentru blat, intr-un bol se amesteca untul, faina, sarea, praful de copt. Se adauga smantana, apa si oregano. Se amesteca bine pana rezulta un aluat nelipicios. Se tine la rece cca juma' de ora....Citeste continuarea
Tort Spuma de Visine
Postat de: OprescuOana in DulciuriSe zdrobesc discuitii,se pun intr-un bol se adauga untul topit si esenta de rom dupa gust...apoi se omogenizeaza compozitia creeata si se aseaza in forma dorita(eu prefer una rotunda),apoi se da...Citeste continuarea
Salata
Postat de: Constelatialeu in SalateSpalam salata frunza cu frunza, le scuturam de apa si le rupem marunt intr-un castron incapator, adaugam ceapa taiata, castravetii taiati rondele, ardeiul cubulete, potrivim de sare, adaugam otet...Citeste continuarea
Pulpa de miel impanata cu sunculita...
Postat de: Constelatialeu in OaiePulpa o lasam la dezghetat de seara, apoi o spalam putin, o stergem cu un servet si o intepam din loc in loc, facem ca niste buzunarase. Intr-o farfurie punem sare, piper si cimbru si tavalim...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: cris2711 in Mancaruri de legume1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. 2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: cristinutanicolita in SalateLegumele se curata,spala si se fierb in apa cu sare. Pana se racesc legumele se taie castravetii si gogosarii cubulete,si se storc bine de zeama si se pun intr-un castron. Legumele si carnea...Citeste continuarea
Curry de pui si orez
Postat de: Anett in PuiTaiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...Citeste continuarea
Panna cotta cu sampanie, jeleu de...
Postat de: privatelaura in DulciuriPunem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se...Citeste continuarea
Islere cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam untul moale cu zaharul pudra,adaugam smantana mixand in continuare,apoi nuca macinata si faina.Amestecam bine compozitia si o dam la rece pentru o ora. Dupa ce scoatem de la rece...Citeste continuarea
Chipsuri de cartofi
Postat de: RataciriCulinare in Mancaruri de legumeAleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte...Citeste continuarea
Fursecuri sarate cu branza si ceapa...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam ingredientele solide,branza si cascavalul rase fin, frunzele de ceapa verde tocate, untul topit si laptele batut. Amestecam bine compozitia. Daca mai este...Citeste continuarea
Biscuiti aromati cu dovleac
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron punem faina, dovleacul, untul topit,laptele batut, condimentele, praful de copt, bicarbonatul. Mixam bine pana obtinem o compozitie fina, nelipicioasa, care se desprinde usor...Citeste continuarea
Pulpa de curcan cu anghinare si praz
Postat de: katty in CurcanSpalam pulpa de curcan, o tamponam bine cu un servet uscat, apoi o frecam bine cu un amestec de sare,piper macinat si putina boia.Punem pulpa intr-o tava, o stropim cu uleiul, apoi acoperim...Citeste continuarea
Muschiulet rulat cu pasta de naut...
Postat de: katty in PorcSpalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il...Citeste continuarea
Saratele cu cascaval
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriFramantam margarina cu faina, adaugand pe rand apa minerala, ouale,cascavalul si faina.Adaugam faina pana obtinem o coca mai tare,Introducem la rece pentru o ora. Intindem aluatul pe o...Citeste continuarea
LOLLIPOPS
Postat de: amalia01 in DulciuriZaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura. Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand. Se pun toti biscuitii deodata,...Citeste continuarea
Salata mediteraneana cu ton si porumb
Postat de: Criss in SalateFrunzele de salata se spala bine, sa nu ramana nisip, apoi se rup in bucati. Ceapa se taie solzisori, la fel si ardeiul. Rosiile se spala si se taie in sferturi. Se pun toate intr-un bol, se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu creier
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor cu verdeturi
Postat de: katty in PastravCuratam pastravii ii spalam bine si ii stergem cu un servet uscat.Cu un cutit ascutit facem cate 3 taieturi adanci pe ambele parti si ii frecam cu putina sare. Intr-un vas mixam...Citeste continuarea
Paine de casa cu faina integrala de...
Postat de: katty in PiineIntr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu portocale si ceapa...
Postat de: katty in PuiSpalam pulpele si le scurgem bine de apa. Cu un cutit ascutit crestam pulpele deasupra , oblic de 2-3 ori.Amestecam 20 gr unt usor inmuiat cu sare, piper si cimbru uscat si frecam bine...Citeste continuarea
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . Lasi compozitia sa se odihneasca 30...Citeste continuarea
Aperitive, antreuri, mizilicuri,...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriToate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si...Citeste continuarea
Friptura crud - afumata, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcPregatim o tava cu hartie de copt, in asa fel sa avem si sa invelim friptura, portionam carnea si o asezam alternativ in tava, acoperim cu hartia de copt, indoim pe margini si bagam tava la...Citeste continuarea
Aperitiv floare cu carne si cas dulce
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi...Citeste continuarea
Tort cu ricotta si fructe de padure
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiEu am folosit fructe de padure congelate de la Lidl.Punem fructele intr-o strecuratoare sa se decongeleze. Pentru blat mixam untul moale cu zaharul pudra, adaugam ouale unul cate unul mixand...Citeste continuarea
Aripioare la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PuiSpalam si curatam aripioarele de eventualele impuritati. Cartofii si morcovii, curatati si taiati, cubulete si rondele, ii amestecam cu sare si piper. Intr-o tava rotunda de ceramica sezam...Citeste continuarea
Prajitura *Combinata*
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2:...Citeste continuarea
Rulada cu sunca si branza de capra
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...Citeste continuarea
Prajitura *Cuburi de gheata*
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriBlat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam...Citeste continuarea
Chifteluțe la cuptor cu mozarella
Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / GarnituriCarnea se amestecă cu sare, piper și sos BBQ. Se formează biluțe în centrul cărora se pune un cub de mozarella. Se dă prin fărâmituri de pâine prăjită asezonate cu...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
Postat de: cristinutanicolita in PrajituriSe freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga nucile,faina,praful de copt,10 lg apa. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava la copt pt 25-30 min,in cuptorul...Citeste continuarea
Medalion de somon cu vin spumant
Postat de: roxana_simona in SomonSomonul se pune la fiert in vinul spumant cu putin cimbru si o ceapa taiata in doua. Cand somonul este fiert se scoate pe o farfurie. Separat se fierbe mazarea cu cealalta ceapa ramasa...Citeste continuarea
Rata pe varza dulce
Postat de: GeorgianaGrigorescu in RataIntr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de...Citeste continuarea
Plăcintă cu paste și carne...
Postat de: Studenta_la_cratita in PasteCeapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...Citeste continuarea
Mușchi de porc împletit și...
Postat de: Studenta_la_cratita in PorcSe taie mușchiul în 3 fîșii egale. Se împletește. Se crestează și se pun cîțiva căței de usturoi, sare, piper, rozmarin. Între fâșii am pus cașcaval...Citeste continuarea
Prajitura Fanta ( varianta mai...
Postat de: VanessaAli in PrajituriBlatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins...Citeste continuarea
Nuci umplute cu crema de ciocolata
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru...Citeste continuarea
Pasta de ton
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in SalatePunem la fiert pieptul de pui. Taiem cubulete mici castraveciorii si ciupercile, apoi ii punem la scurs intr-o strecuratoare.Tocam marunt patrunjelul. Taiem marunt pieptul de pui si-l punem...Citeste continuarea
Tort cu bezea, nuca si crema de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, batand bine pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca...Citeste continuarea
TORT "VIS DE IARNA"
Postat de: amalia01 in Torturi1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu crema de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema...Citeste continuarea
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate...Citeste continuarea
Aperol Spritz
Postat de: dantes in CocktailSe amesteca bine toate ingredientele se adauga o felie de portocala si cine doreste un cub de gheata. Citeste continuarea
Macarons de ciocolată
Postat de: ctlina in DulciuriSe cern într-un bol zahărul pudră şi cacaua, apoi se amestecă migdalele măcinate foarte fin. Se bat albuşurile adaugand treptat cele 30g de zahar până când se...Citeste continuarea