Este un desert extrem de moale și fondant.
O reteta ideala daca va place nuca de cocos și dacă aveți banane care incep sa se-negreasca.
Prima compozitie:
A doua compozitie:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Ungem cu unt o forma in silicon sau cu pereti detasabili (24 cm pentru mine).
Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt, zaharul, nuca de cocos.
Adaugam treptat laptele, uleiul și ouăle. Se toarnă aluatul obtinut in tava pregatita.
Curatam bananele de coaja si se taie in rondele groase.
Puneti-le peste aluat.
Se da la cuptor timp de 25 de minute.
Între timp, într-o cratiță pe foc mic, topiti untul.
Adaugati zahărul și vanilia, amestecati pana se topeste zaharul.
Luati de pe foc si se adauga ouale treptat, amestecand energic cu un tel.
Se toarnă amestecul obtinut peste prima compozitie și dati din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Lasati să se răcească, tăiati felii și serviti.
O prefer bine rece....
Poftă bună !!!!
1
este o prajitura pentru 8-10 persoane, puteti reduce pe jumatate cantitatile de la prima compozitie