Va recomand o supa cu un gust super bun si foarte sanatoasa.
Papaya denumit si Fructul ingerilor isi are originea in America Centrala si de Sud avand cele mai mari concentratii de vitamine: C, magneziu, potasiu, fier, calciu si beta-caroten iar prin continutul de antioxidanti, este un remediu impotriva diferitelor tipuri de cancer
Foarte bine este folosit in dietele de slabire avand doar 39-40 de calorii pentru100g de pulpa;semintele uscate si pisate, pudra adaugata in mancare,inlocuieste piperul, avand un gust care poate fi consumat si de copii dar avand si proprietati antiinflamatoare; de asemenea este folosit si de catre persoane cu diabet.
Eu cunosc gustul, este foarte placut si se aseamana usor cu pepenele galben,pentru ca medicul din Franta mi-a recomandat macar 1fruct pe zi!!! uitase probabil ca eram venita din Romania!!!
Ceapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in jumatate, se scot semintele cu o lingurita, se feliaza si se curata la fel ca si feliile de pepene de coaja si in interior de semintele ramase apoi se taie cubulete si se adauga in supa oprind cateva pentru servit si se mai lasa in continuare la fiert5min; se strecoara apoi totul, se paseaza cu blenderul vertical, piureul se amesteca cu supa de la fiert, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se serveste in bol cu nuscoara presarata deasupra, cubulete de papaya oprite si seminte de papaya