Saratele cu untura

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2016 | 15861 vizualizari

 

Am facut o portie de saratele care s-a dovedit a fi insuficienta, asa ca va trebui sa le repet cat de curand. Sunt excelente de rontait oricand si oriunde!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou pt uns
  • 200 g cascaval Delaco DeFamilie
  • chimen macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu untura:

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic si care se poate intinde. Se imparte in doua.

Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se unge deasupra cu oul batut bine cu putina sare, se rade deasupra cascaval, se presara chimen macinat apoi se taie in formele dorite. Eu le-am taiat betigase. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Se aseaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc cu mare placere atat la scoala sau la serviciu, dar mai ales in fata televizorului. :)))

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti presara deasupra seminte de chimen.

2

Din cantitatea data mi-au iesit 5 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

23.01.2016, 18:39

Super buneeeee! Și la Benga, cred că ar prinde tare bineee!

Gicuta 1

25.01.2016, 08:52

Imi plac tare mult!

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:21

Berea mai lipseste )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen