Prajitura Minunata

de Constelatialeu in Dulciuri, 21 Ian 2016 | 9666 vizualizari

 

Nu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi plac, zic ca a iesit ceva bun....pentru foarte bun mai lucram.....pai daca e concurs sa zicem ''Nicio zi fara ciocolata''....

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 250 g margarina rama
  • 6 oua
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet amoniac
  • zeama de lamaie
  • 300 g visine congelate
  • zahar pudra pentru tavalit visinele
  • Crema
  • 450 g nuca macinata
  • 400 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 g ciocolata Black & Withe Schogetten
  • Glazura
  • ciocolata topita Dr.Oetker
  • confeti vesele Dr.Oetker
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minunata:

Foi:

Margarina la temperatura camerei, impreuna cu zaharul o amestecam bine, apoi adaugam galbenusurile, omogenizam. Adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina, iar la final incorporam albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Avem grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua. Tapetam cu hartie de copt o tava 35/25 cm, turnam jumatate din compozitie si o dam la cuptorul preincalzit cca 10 min. Cat timp sta tava in cuptor, visinele congelate le taiem pe jumatate, le tavalim prin zahar pudra si apoi scoatem tava din cuptor si le asezam in tava. Bagam tava din nou la cuptor pana cand este gata copt blatul. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, la fel procedam si cu restul de compozitie. Vom obtine doua foi.

Crema:

Nuca macinata cu zaharul, laptele si ciocolata le punem intr-o cratita cu fund dublu si punem pe foc, amestecam continuu pana incepe sa fiarba, cca 20 min. Apoi lasam sa se raceasca foarte bine. Dupa ce s-a racit incorporam mascarponele.

Asamblare:

Asezam pe o tava prima foaie intindem crema, apoi foaia a doua si turnam ciocolata topita apoi presaram confeti vesele. Se lasa la rece pana a doua zi, cand se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minunata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Constelatialeu 1

23.01.2016, 18:37

Multumesc, tuturor !

diaconta 1

23.01.2016, 22:15

Auzi Minunato!!!
Eu nu ti-am cerut prajitura de-asta?
Cred ca m-am dilit ))
Mai ai????

Constelatialeu 1

24.01.2016, 08:45

Die, mai am un colt, dar trebuie sa-i ceri lu`Vali, ca`colturile sunt ale lui....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine