Prajitura Ole

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Ian 2016 | 13728 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum. Blatul moale, ciocolatos, in combinatie cu crema de vanilie si glazura de ciocolata imbie papilele gustative.
Reteta o am de la o prietena de-a mamei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • doua pachete de Creme Olé cu ciocolata;
  • Crema:
  • 400 ml frisca;
  • 400 ml lapte;
  • doua pachete de Creme Olé cu gust de vanilie.
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g unt;
  • 3-4 linguri apa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ole:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza.

Glazura de ciocolata:

Se pune o cratita cu apa la foc si cand da in clocote se pune in ea un ibric in care sunt toate ingredientele pentru glazura. Se lasa sa se topeasca, mestecand din cand in cand cu o lingura.

Asamblare:

Peste blatul racit se intinde crema, dupa care se toarna glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]