MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu stafide si rom:
Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.
Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.
Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare.
Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.
Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom.
Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.
Este delicioasa.
TIPS-URI
1
NU trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.