A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Muschi de vita la slow cooker...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Carnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti. Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si...Citeste continuarea

Tort racoritor

Postat de: Adele in Torturi

Se incepe prin pregatirea blatului: separat se mixeaza cele 3 albusuri cu un varf de sare pana devin spuma, intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zahar, ulei si esenta pana devin spuma. Treptat...Citeste continuarea

Gombotele din gris

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris....Citeste continuarea

File de Somon in crusta de parmezan

Postat de: AlexTeacher in Somon

  Scoate oasele din file-ul de somon si indeparteaza-i pielea; Stropeste-l cu fresh-ul de lamaie si uleiul de masline pe ambele parti si pune-l intr-o...Citeste continuarea

Panini cu prosciutto si branza...

Postat de: AlexTeacher in Sandvisuri

Taie painea pe jumatate, pe lungime; Ruleaza feliile de prosciutto si cele de Fol Epi si intercaleaza-le; Taie rosiile felii, pune-le...Citeste continuarea

Cornulete fragede

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat...Citeste continuarea

Cornulete cu dulceata si nuca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, un praf de sare,praful de copt. Adaugam untura si amestecam pana obtinem frimituri de faina amestecata cu unt, apoi...Citeste continuarea

Rulada de porc

Postat de: sufletista in Porc

Bucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se  stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24...Citeste continuarea

Desert rulada diplomat

Postat de: timea in Dulciuri

Pregatim mai intai blatul . Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu praful de copt....Citeste continuarea

Pancakes cu sunca si branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Punem in blender ouale, laptele, uleiul si dam cateva pulsuri. Adaugam praful de copt, sare, piper, faina cernuta si busuiocul, pulsam din nou pana sunt amestecate toate ingredientele. Turnam...Citeste continuarea

Pui cu portocale la cuptor

Postat de: simona72 in Pui

Puiul intreg, se spala atat la exterior cat si la interior, se curata de eventualele pene mici ramase. Se lasa sa se zvante. Intre timp se pregateste marinata: intr-un castronel se pun toate...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele si radacina de telina taiata feliute cu ulei de masline si putin condiment. Dupa...Citeste continuarea

Muschiulet de porc umplut cu rosii...

Postat de: AlexTeacher in Porc

Fasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot); Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;...Citeste continuarea

Chiftele de ton si cartofi copti,...

Postat de: merisor67 in Ton

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam...Citeste continuarea

Eclere cu vanilie

Postat de: Andrews in Prajituri

Cojile Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam  bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit...Citeste continuarea

Placinta cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea

Salata cu couscous israelian si...

Postat de: AlexTeacher in Salate

Pregateste couscous-ul conform instructiunilor de pe pachet si punele apoi intr-un castron mare, incapator; Umezeste lama cutitului si taie Gorgonzola cubulete;...Citeste continuarea

Frittata cu cartofi dulci,...

Postat de: AlexTeacher in Reteta de vedeta

Taie ambele tipuri de cartofi cuburi si pune-i separat la fiert in apa cu sare; Taie ardeiul gras cubulete marunte (Brunoise); Taie...Citeste continuarea

Negresa cu branza de vaci

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

Am inceput cu blatul. Galbenusurile le-am separat de albusuri. Am batut cu un praf de sare albusurile, am adaugat pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, laptele. Cu ajutorul unei spatule am...Citeste continuarea

Dulceata din portocale rosii cu...

Postat de: simona72 in Dulceata / Gem

Tot ce este complicat si migalos la aceasta dulceata este curatarea portocalelor. Pentru ca mie nu-mi place aroma amaruie pe care o da pielita alba, am hotarat sa inlatur aceasta amareala. Pentru...Citeste continuarea

Smoothie cu citrice si ghimbir

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Ghimbirul il curatam si il taiem in cubulete mici. Adaugam feliile de citrice impreuna cu ghimbirul in recipientul blenderului , introducem recipientul in aparat si pornim aparatul. Obtinem...Citeste continuarea

Biscuiti "les moques"

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se pegatesc ingredientele si se cantaresc. Se pregateste mai intai crema frangipane: Cu mainile intr-un castron se inmoaie untul. Se pune 10 secunde pe aragaz fara se se topeasca prea tare....Citeste continuarea

Carnati de porc fierti in moare

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Taiati carnatii in bucati potrivite. Puneti in tigaie/oala impreuna cu zeama de varza. Fierbeti de la primul clocot 15 min. Scurgeti moarea si mai rumeniti putin...Citeste continuarea

Sărățele cu susan

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Prima dată scoatem foaia de aluat din ambalaj și o întindem pe masa de lucru. O întindem puțin cu sucitorul. Cu ajutorul unui cuțit tăiem pe verticală fâșii de...Citeste continuarea

Gnocchi cu carnati de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Gnocchi se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se lasa circa 1-2 minute pana se ridica la suprafata, se scurg si se dau deoparte. Carnatii se pun intr-o oala la prajit in ulei de masline,...Citeste continuarea

Rebra - prajitura bulgareasca

Postat de: mihasara in Dulciuri

Frecam albusul cu otetul si zaharul pana se transforma in bezea. Amestecam jumatate de bezea cu nuca macinata si putina zeama de lamaie. Se formeaza un aluat taricel care...Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: mihasara in Legume

Se coc gogosarii si ardeii - eu ii coc pe o tigaie gratar. Se iau de pe foc si se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera. Dupa ce s-au racit se curata de coaja si de...Citeste continuarea

Carnati in foietaj

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul. Taiem aluatul in fasii de 1,5 cm si carnatii in fasii de max. 5cm. Infasuram aluatul in jurul carnatilor. Asezam rulourile in tava si dam la cuptor...Citeste continuarea

Supa de rosii cu crutoane

Postat de: mihasara in Supe

Punem la fiert rosiile impreuna cu sucul de rosii si celelalte legume taiate cat mai marunt sau date pe razatoare. Adaugam cimbru, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba...Citeste continuarea

Tort amandina

Postat de: Andrews in Torturi

Blatul este pandispan cu cacao: punem cele 6 oua intr-un bol si le mixam cu un pic de sare pana isi capata volum apoi adaugam zaharul si mixam in continuare.  Dupa ce s-a topit zaharul...Citeste continuarea

Paste cu resturi de friptura

Postat de: ianculubita in Paste

Rosiile pasate cu blenderul,se amesteca cu resturile de friptura iar cand s-a format un sos,se condimenteaza daca e cazul,se adauga busuioc uscat si se amesteca cu pastele fierte si scurse Se...Citeste continuarea

Tocanita gustoasa de cartofi cu...

Postat de: gicuta69 in Porc

Iata cum se prepara Tocanita gustoasa de cartofi cu carne de porc Spalam carnea, o zvantam si o taiem cubulete. O punem intr-o cratita la calit in untura incinsa. Cand se rumeneste adaugam...Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de: Moni_alex in Peste

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: Alepaty in Ciorbe

Intr-o oala de 5 l se pune apa rece cu sare pe foc. Se adauga bucatile de pui si cand spumeaza se ia cu o lingura si se repeta pana cand nu mai este spuma de la pui. Se adauga legumele...Citeste continuarea

Briose

Postat de: Alepaty in Prajituri

Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele. Faina se amesteca cu praful de...Citeste continuarea

Tocanita de porc cu cartofi

Postat de: mirela0911 in Porc

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu morcovi si cartofi

Postat de: Constelatialeu in Peste

Curatam pestele, avem grija sa scoatem si branhiile, presaram sare si-n interior si pe exterior. Separat curatam morcovii si cartofii si ii taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem hartie de...Citeste continuarea

Aperitive in crusta de paine

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

Prima data pregatim sosul: punem uleiul la incins apoi adaugam faina amestecand repede.Dupa ce faina si-a schimbat putin culoarea adaugam pasta de tomate.Punem apoi si apa ( in functie de cat de...Citeste continuarea

Unghii de porc a la gheorgheni

Postat de: Ksenya in Porc

Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere.  Intr-un castron mai adanc ...Citeste continuarea

Rulada de porc la slow cooker...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Fleica nu trebuie sa fie foarte grasa si nici foarte groasa. Eu am crestat-o in zona in care mi s-a parut mai groasa. Am pus cateva rosii din conserva, rosii care aveau ulei de masline, si am...Citeste continuarea

Tort cu blat de negresa, blat cu...

Postat de: luminita20_2006 in Torturi

Blat negresa reteta o gasiti  aici  am copt in tava 22 cm diametru Blat cu migdale reteta  aici   in care mai adaugati migdalele rasnite mediu Crema: Se amesteca...Citeste continuarea

Cocktail de creveti cu ananas si...

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Castravetele se curata de coaja si se taie cubulete mici la fel si ardeiul gras. Crevetii se itag intr-o tigaie cu putin unt si 2 linguri de min nu mai mult de 2 min. Se aseaza in pahar...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu sos de rosii

Postat de: luminita20_2006 in Crap / Caras

Pestele se curata  se taie felii sau dupa dorinta fiecaruia, se poate lasa si intreg si se indulceste cu care se stropeste cu zeama de la lamie si se lasa jumate de ora la frigider...Citeste continuarea

Carne pentru burger la cuptor in...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carne

Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste...Citeste continuarea

Crap cu legume, la cuptor

Postat de: Monya in Crap / Caras

Prajim bucatile de peste cateva minute, pe toate partile. Intre timp curatam legumele si le taiem cubulete, rondele, betisoare, cum va place. In tava pregatita pentru cuptor asezam cateva...Citeste continuarea

Salata de rosii si menta

Postat de: Monya in Salate

Prajim cele doua felii de paine si le taiem cubulete. Taiem rosiile felii. Intr-un castron amestecam rosiile cu painea. Adaugam menta tocata marunt. Condimentam cu sare, piper si...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu costita...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costita  se spala si se fierbe in apa pana incepe sa se  patrunda Ceapa se prajeste usor  impreuna cu carnatul portionat . Adugati boiau , amestecati si...Citeste continuarea

Ficat si icre de stiuca

Postat de: mihaelar63 in Peste

Mare atentie cand scoateti ficatul sa nu se imprastie fierea . In caz de accident ficatul este compromis si nu se mai poate folosi !!! Ficatul se tine cel putin o ora in lapte ....Citeste continuarea

Pulpite de pui invelite in bacon cu...

Postat de: raluca95 in Pui

Incepem prin a spala bine pulpele si a le pune la fiert in 3/4 cani de apa. Dupa ce spumam carnea, adaugam si morcovul taiat rondele si cubul de vegeta si lasam pulpele sa fiarba cam jumatate de...Citeste continuarea

Babgulyas cu carne de vitel

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Pentru grabirea procesului de pregatire am pus osul cu carne sa fiarba in apa cu sare in oala sub presiune . Am fiert in plus carnea sa fiu sigura ca este patrunsa . Legumele curatate si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]