Paine alba cu masline negre si seminte

de Valclaudia in Piine, 31 Ian 2016 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 800 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 50 ml ulei de masline
  • cca 100 g  masline negre fara samburi
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingura seminte de in
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba cu masline negre si seminte:

Drojdia se pune intr-o cana impreuna cu sarea si zaharul.

Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam 50 ml apa calduta si 2 linguri de faina.

Amestecam si lasam 15 minute la dospit.

Cernem faina intr-un vas incapator.

Facem o adancitura la mijloc in care turnam maiaua (amestecul dospit).

Peste acesta turnam laptele caldut si apoi incorporam faina dinspre marginile vasului inspre mijloc.

Framantam aluatul si din cand in cand picuram ulei de masline, pana se desprinde aluatul de maini.

La final adaugam maslinele taiate bucatele.

Acoperim aluatul cu un servet curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza/ tripleaza volumul in loc ferit de curenti (cca 1 ora).

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava adanca a cuptorului cu ulei de floarea soarelui, presaram seminte de in si de mac.

Turnam in tava aluatul, il nivelam cu mana, mai presaram si deasupra cateva seminte si dam apoi tava la cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.

Portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba cu masline negre si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gicuta 1

01.02.2016, 08:42

O pufosenie grozava!

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:19

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:38

buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle Laugenbrot