Prajitura cu mascarpone si ciocolata

de Gicuta in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 8586 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa.
Nicio zi fara ciocolata!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
  • In plus: o lingurita de ness
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si ciocolata:


Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri  uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam  intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de  ciocolata neagra: Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore (de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.

Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta devine lichid. Turnam apa (atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare: Taiem blatul in doua parti pe orizontala. Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie  de  blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (20)

Zamfira 1

02.02.2016, 11:40

mihaelar63 1

03.02.2016, 00:31

o nebunie Imi place mult cum arata la preparare crema alba

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 21:59

cat de bine arata! sta la favorite si ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata