Curcan ardelenesc

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2016 | 8066 vizualizari

 

Carnea de curcan preparata astfel iese foarte frageda. Reteta este simpla, rustica nu necesita manopera dificila. Daca as avea un local as pune-o in meniu. Cu asemenea preparat garantat nu te faci de rusine.
Eu am  preparat curcanul ardelenesc la Multicookerul Philips .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan [1.5 kg ]
  • 1 ceapa tocata
  • 1 tija telina tocata
  • 1 ardei iute rosu taiat rondele
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 crenguta de cimbru
  • 6 catei usturoi
  • 4 linguri ulei [ reteta prevede untura ]
  • 2 pahare moare [zeama de varza acra ]
  • Codite praz - verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan ardelenesc:

  1. Pulpa de curcan curatata si spalata se opareste in apa clocotita.
  2. Am  transferat carnea de curcan in vasul aparatului de gatit.
  3. Am pus in vas legumele si condimentele.
  4. Am adugat zeama de varza si uleiul.
  5. Sarati foarte putin. Zeama de varza este si ea sarata.
  6. Am setat pe functia fry timp de 45 minute.
  7. Timpul a fost suficient ca lichidul sa se evapore.
  8. In ultima parte a prepararii am intors de pe o parte pe alta carnea din cand in cand.
  9. La servire presarati verdeata pentru aspect. Eu am avut codite de praz, pe aproape :d
  10. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Am avut emotiii, ma gandeam ca voi avea o friptura cu gust pregnant de varza murata. Nici gand. Zeama de varza a ajutat la obtinerea unei fripturi incredibil de fragede. Sosul format a avut un gust deosebit de gustos.

2

Sarati foarte puti. Zeama de varza este si ea sarata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate