Cornulete fragede cu dulceata

de Valclaudia in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 4480 vizualizari

 

se topesc in gura :)

 

INGREDIENTE

  • 500-550 g faina alba proaspat cernuta
  • 250 g unt gras la temperatura camerei
  • 150 g zahar farin
  • 1 lingura smantana groasa
  • 1/2 plic praf de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 oua de casa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 100 g zahar pudra pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.

Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale folosite.

Framantam aluatul, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam la rece cel putin 30 minute.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Asezam in tava folie de teflon sau hartie de copt.

Impartim aluatul in 10 parti aproximativ egale.

Pe masa de lucru infainata intindem cate o parte de aluat cu facaletul, impartim apoi fiecare cerc in 8 triunghiuri, la baza fiecarui triunghi asezam dulceata de cirese amare, rulam strans si asezam cornuletele obtinute in tava lasand loc suficient intre ele pentru ca vor creste in timpul prepararii la cuptor.

Coacem cornuletele timp de 15 minute, pana devin usor aurii.

Punem intr-o punga zaharul pudra si scoatem cornuletele fierbinti din tava direct in punga, astfel incat zaharul se va lipi usor de cornulete.

Le scoatem din punga pe platou, le lasam la racit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Stefania1964 1

01.02.2016, 09:18

foarte bune!

Gherca Daniela 1

01.02.2016, 09:36

super bune!

Rocsi 1

01.02.2016, 21:08

Ahhh, prea bune sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz