Pentru reteta cu numarul 800, va servesc cu aceasta prajitura si veti observa ca nu stiti ce mancati, atat e de buna si ciocolatoasa!
1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa, se adauga in fir ciocolata bine racita amestecand energic, apoi pudra de migdale, albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor si tot usor cu miscari verticale se adauga faina; se rastoarna in tava cu hartie sau orice forma doreste fiecare si se lasa la cuptor 30min, depinde de cuptorul fiecaruia.
2-Pentru crema,se pun ingredientele intr-un vas pe bain-marie,fara sa fiarba, se amesteca bine totul si se lasa sa se raceasca la frigider apoi se mixeaza obtinandu-se o crema pufoasa
3-Pentru glazura se pune intr-un vas mic apa si cacao, cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana scade.
4-Dupa ce blatul s-a copt si racit, se taie in doua pe orizontala,se pune crema intre foi iar deasupra se rastoarna sosul si se lasa la frigider pana in momentul servirii.