MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon:
Se pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi .
Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat
Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat smantana.
Introducem o lingura in zeama ce clocoteste si formam din amestecul ou-faina, mici galuste lunguiete si subtiri, pe care le punem la fiert .De fiecare data introducem lingura in supa, astfel alustele se vor forma frumos si se vor desprinde usor.
Intr-un vas separat se amesteca smantana cu supa fierbinte, prin adugare treptata. Se toarna smantana diluata la restul supei si se mai da un clocot .
La sfarsit se pune tarhonul verde tocat.
Gustati si sarati daca este nevoie. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie .
La servire se distribuie in fiecare farfurie bucatele din carne de vitel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.