Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon

de mihaelar63 in Supe, 31 Ian 2016 | 5667 vizualizari

 

 In acest sfarsit de ianuarie, tarhonul verde a jucat rolul principal in o gustoasa supa de mazare.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix mazare + morcov [ congelat]
  • 300 gr carne vitel fiarta [ din supa ]
  • 2 l supa clara de vitel cu legume
  • 1 ardei kapia taiat cubulete
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1pahar smantana
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 1 lamaie- zeama
  • 2 linguri tarhon verde tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon:

  1. Se  pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi .
  2. Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat
  3. Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat smantana.
  4. Introducem o lingura in zeama ce clocoteste si formam din amestecul ou-faina, mici galuste lunguiete si subtiri, pe care le punem la fiert .De fiecare data introducem lingura in supa, astfel alustele se vor forma frumos si se vor desprinde usor.
  5. Intr-un vas separat se amesteca smantana cu  supa fierbinte, prin adugare treptata. Se toarna smantana diluata la restul supei si se mai da un clocot .
  6. La sfarsit se pune tarhonul verde tocat.
  7. Gustati si sarati daca este nevoie. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie .
  8. La servire se distribuie in fiecare farfurie bucatele din carne de vitel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

miki_a 1

02.02.2016, 08:31

Ce supa buna si aromata!

anca_rm 1

02.02.2016, 09:48

o supa aromata

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]