Ideea a fost de a servi un mic dejun copios. Mamaliga am inbogatit-o cu branza framantata si rosii uscate in ulei de masline, apoi rumenita la grill. In starea asta se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv. Pentru ca eu am pregatit-o pentru mic dejun, i-am adaugat cate un ou posat de fiecare persoana si cate o lingura de branza dulce amestecata cu smantana, pudrate cu paprika afumata. Nu ramane decat sa probati si sa constatati singuri cat este de delicios….
Mamaliga fierbinte, putin mai moale-aproximativ 1 kg (200 g malai, 1,2 l apa)
Mamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa tineti cont sa o faceti putin mai moale ca de obicei, sa nu fie vartoasa, avand in vedere ca trebuie sa o turnati intr-o tava, iar atunci cand se raceste mamaliga se intareste.
In mamaliga fierbinte puneti branza framantata sfaramata intre degete si rosiile taiate in sferturi. Amestecati cu o lingura, apoi adaugati sare, piper proaspata rasnit, fulgi de chili si putin ulei aromatizat din borcanul in care au stat rosiile. Amestecati, gustati si potriviti de gust. Luati o tava pentru prajituri, umeziti o bucata de hartie de copt, o scurgeti bine si o intindeti in tava. Peste hartia de copt puneti mamaliga fierbinte si o nivelati cu o lingura. O lasati sa se raceasca complet.
Taiati mamaliga rece in triunghiuri(patrate sau cercuri, ce doriti). Puneti pe foc o tigaie tip grill, pulverizati putin ulei in tigaie, iar cand aceasta devine fierbinte puneti bucatile de mamaliga si le lasati pe ambele parti pana se rumenesc.
Se serveste mamaliga calda cu ou posat, branza dulce amestecata cu smantana grasa si pudram totul cu putina paprika afumata. Sa va fie de folos!!
1
Daca alegeti sa serviti mamaliga rece ca si aperitiv, atunci o serviti cu sosuri proaspete (de exemplu salsa)