Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Minicozonaci cu ciocolata si rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina....Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si crema de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare. Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si...
Postat de: Valclaudia in PuiPulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare. Reducem apoi...Citeste continuarea
Mix de boabe in sos de tomate
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt. Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute. Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata. Reducem focul,adaugam o...Citeste continuarea
Tarte de piure,ou si cascaval la...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,se tai cubulete, se spala sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert in apa cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Scurgem apa de pe cartofi, apoi mixam cartofii...Citeste continuarea
Tort de biscuiti cu ciocolata
Postat de: eumimi in TorturiMai intai faramitam biscuitii intr-un bol mare. Topim untul, adaugam zaharul si 50 ml apa. Adaugam untul topit peste biscuitii faramitati si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cacao,...Citeste continuarea
Ochi de paun
Postat de: Corina33 in PrajituriPrima data pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut pana se lichefiaza, adaugam o lingura plina cu faina si lasam cateva minute sa dospeasca maiaua. Amestecam bine...Citeste continuarea
Fursecuri fragede glazurate si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul. Adaugam praful de copt si esenta de vanilie. Incorporam faina, vom obtine un...Citeste continuarea
Baclava înghețată
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu legume la Panini...
Postat de: deyutzky in PuiPunem betele de frigarui in apa rece si le lasam acolo pana cand ne ocupam de ingrediente. Pieptul il spalam bine si il taiem cuburi. Legumele le spalam si le taiem astfel: dovlecelul...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam...Citeste continuarea
Pizza knishes povestite copiilor
Postat de: klausenburger in Pizza1. Pune toate ingredientele uscate şi amestecă-le într-un castron. Adaugă treptat apa până obţii un aluat potrivit de tare pe care frământă-l bine până devine...Citeste continuarea
Sodou de ou
Postat de: elucubratiiculinare in BauturiSe freaca galbenusul de ou foarte proaspat cu zaharul sau mierea pana totul devine o spuma. Adaugam laptele fierbinte si le amestecam foarte bine sa se omogenizeze. Se poate adauga dupa gust...Citeste continuarea
Suc proaspat de ghimbir
Postat de: elucubratiiculinare in BauturiIngredientele de mai sus se vor pune intr-un blender. Gimbirul se curata de coaja si se marunteste. Marul de taie in bucatele, il lasam cu coaja, eliminam cotorul. Lamaia se taie in bucatele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: gaby_d in DulciuriBlat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul, mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste...Citeste continuarea
Choux-uri cu crema de ness si...
Postat de: gicuta69 in DulciuriGogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi...Citeste continuarea
Smoothie cremos
Postat de: Valclaudia in Love SmoothiesSe curata banana si se rupe bucati. Bucatile se pun in recipientul blenderului, alaturi de arahide,fulgii de mei,miere. Adaugam si laptele rece, apoi capacul cu lame. Conectam blenderul...Citeste continuarea
Barcute cu fructe
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriSpalati bine fructele, curatati-le si feliati-le potrivit. Pregatiti budinca conform instructiuniilor de pe plic. Lasati-o la racit, amestecand din cand in cand. Bateti...Citeste continuarea
Snitele de porc in crusta din fulgi...
Postat de: Valclaudia in PorcCarnea se feliaza,apoi se bate pe ambele parti cu ciocanul de batut snitele. Presaram sare si piper dupa gust. Albusurile se bat putin cu furculita. Pe o farfurie intinsa punem fulgii de...Citeste continuarea
Foietaj cu rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriLasam aluatul foietaj sa se dezghete la temperatura camerei. Desfacem foietajul pe masa de lucru, taiem patrate de marimea dorita. Rahatul se taie fasii de marimea diagonalei patratelor de...Citeste continuarea
Prajitura cu mere
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un catron am batut ouale bine cu zaharul, apoi am adaugat uleiul, praful copt stins in otet, faina, zahar vanilat, scortisoara, nuca. La final am amestecat cu lingura si merele. Am...Citeste continuarea
Clatite cu sunca si cascaval
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriPregatim clasicele clatite. Amestecam toate ingredientele pana le omogenizam. Punem cate o lingura de ulei in tigaia pentru clatite si coacem pe rand clatitele. Rosiile le...Citeste continuarea
Suc proaspat de citrice
Postat de: Valclaudia in Love SmoothiesCuratam fructele de coaja si le taiem bucati potrivite. Punem bucatile de fructe in recipientul blenderului, adaugam apa plata rece, optional green sugar apoi infiletam capacul cu lame....Citeste continuarea
Haioş de casă, adică prăjitură...
Postat de: sedith in DulciuriPrepararea: Se amestecă bine osânza dată prin maşina de tocat carne cu cele 150 g de făină şi se pune deoparte (la temperatura bucătăriei). Pentru aluat se...Citeste continuarea
Pavlova cu fructe de padure
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat. Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul. Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din...Citeste continuarea
Smoothie cu fibre si fructe
Postat de: Valclaudia in Love SmoothiesCuratam banana de coaja, o rupem bucati si o punem in vasul blenderului Adaugam cele doua iaurturi, 1lingura miere de rapita,taratele de ovaz,semintele chia, merisoarele, curallele....Citeste continuarea
Budinca de zahar ars cu lapte...
Postat de: ela in DulciuriPunem intr-o cratita pe care o putem baga la cuptor,zaharul cu apa,la foc mic.Rotim continuu cratita pentru a nu se arde zaharul si pentru a a tapeta peretii cu zaharul ars.Avem grija sa nu...Citeste continuarea
Tortilla cu carne tocata de porc
Postat de: ralu_ca in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie am incins uleiul de cocos, apoi am calit ceapa (doar partea alba) taiata marunt cateva minute, apoi am adaugat carnea,lasand sa se caleasca, pana ce isi schimba culoarea, amestec si...Citeste continuarea
Pate de nuci
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganNucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai...Citeste continuarea
Reteta pentru prajitura cu nuca...
Postat de: gicuta69 in DulciuriPreparare Reteta pentru prajitura cu nuca Sumegi, de care nu te saturi niciodata! Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in...Citeste continuarea
Trandafir cu mere
Postat de: ianculubita in DulciuriMerele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Crema de branza cu ciuperci
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam...Citeste continuarea
Tort de ciocolata, portocale si...
Postat de: momo121 in TorturiUntul impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar le batem cu mixerul pana obtinem o crema, adaugam pe rand galbenusurile si...Citeste continuarea
Altfel de Indiene
Postat de: anuta in Prajituri1. Albusul il batem cu sare apoi cu zaharul turnat cate putin, incorporam galbenusul zdrobit, esenta si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu un pic de ulei, se...Citeste continuarea
Cabanuta cu banane
Postat de: anuta in Prajituri1.Se prepara blatul mixand cele 5 albusuri cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul, apoi se adauga in albusurile bezea,se adauga si esenta si...Citeste continuarea
Andive_barcute
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriIntr-un vas punem tonul, sare, piper, patrunjel tocat, 3-4 linguri crema philadelphia, albusurile tocate marunt si cateva capere si zeama de lamaie, apoi omogenizam pana obtinem o crema....Citeste continuarea
Salata de primavara cu sparanghel...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateSe prajesc nucile si fisticul intr-o tigaie fara ulei, pana elibereaza aromele. Cu ajutorul unui mojar se transforma busuiocul si chives intr-o pasta. Se imparte in 2 si o jumatate se amesteca...Citeste continuarea
Piure de cartofi dulci cu varza de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe curata cartofii, se taie in cuburi si se fierb in apa sarata. Se fierbe varza de Bruxelles 5 minute. Se indeparteaza carnea din carnati si se prajeste in putin ulei, la foc mare timp de...Citeste continuarea
Piure de cartofi cu sfecla,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata. Cu ajutorul unui blender se transforma sfeclele in piure. Se prajesc carnatii 10 minute, pe toate partile,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: maria_ilie in Supe/CiorbeSe taie ceapa marunt (eu am folosit blender-ul), se toaca cubulete cartofii si ardeiul, morcovul l-am dat prin razatoare. Punem zarzavatul sa fiarba, cand acesta a fiert se adauga pasta de tomate...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: ela2015 in SupeÎntr-o oală înaltă punem supa (curată) la înfierbântat. Între timp ne apucăm de curățat legumele. Pe măsură ce sunt curățate și spălate le adăugăm...Citeste continuarea
Biscuiti aperitiv cu cimbru
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIn vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat. Pe o folie...Citeste continuarea
Curry de vinete in sos dulce...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe spală și se taie în bucățele lungi vinetele.Curatam si tocam ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si vinele taiate timp de aproximativ zece minute....Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu alune de...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPregatim ingredientele sa le avem la indemana cand ne apucam de treaba. Spargem alunele le prajim si curatam de coaja, apoi le taiem mai grosier. Scurgem visinele de visinata si apoi le scoatem...Citeste continuarea
Negresa cu crema de branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriEste o prajitura extrem de simplu de preparat...insa va garantez ca va bateti pe ea pana la ultima bucatica:)))))....asta-i viata! :D:)))) Intr-un vas larg topim untul la foc mic, apoi in el...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi...Citeste continuarea
Gogosi pudrate
Postat de: Valclaudia in DulciuriAmestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina. Lasam la dospit 15-20minute. Cernem restul fainii intr-un castron incapator. Facem o groapa la mijloc,...Citeste continuarea
Prajitura Valurile Dunarii
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...Citeste continuarea
Rulada de porc cu ciuperci si...
Postat de: Constelatialeu in PorcDin start spun ca si carnea si carnatul e facut in casa, traditional, sarate si afumate in afumatoare special pentru afumaturi de sarbatori. Luam bucata d ecarne afumata si o intindem pe hartie de...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si alune de padure Mai intai pregatim ingredientele.Spargem alunele si le punem la prajit, apoi le curatam de coaja si le taiem mai grosier. Rahatul il...Citeste continuarea