Un tort ciocolatos si foarte delicios, fara coacere, tortul Godina. Reteta am publicat-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-ciocolata-fara-coacere/
Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.
400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam in continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam (daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul). Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.
Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.
Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.
Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.
Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.
Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).