Sotului meu ii plac cartofii cu oua, imi zicea mereu sa bat 2 oua peste ultima tura de cartofi prajiti.
Erau prea plini de grasimi si mie nu-mi placeau. Am incercat intr-o seara, dupa ce am nimerit niste cartofi mai ciudati (asa cum sunt mereu, mai fara gust astia de import). In combinatia asta sunt bestiali.
Daca va raman cartofi prajiti pe care nu-i mai consumati ca s-au racit, incercati reteta aceasta.
Sunt magnifici, la fel ca si Marian Godina.
Atunci cand adaugi sare si piper, viata-i mai frumoasa ! :))
Curatam cartofii si ii taiem pai. Spalam, saram si dam la prajit.
Intre timp spargem cele 3 oua si le batem bine cu sare si piper.
Intr-o tigaie adaugam cubul de unt si cartofii prajiti scursi de ulei. Lasam pana se topeste untul si amestecam.
Rasturnam ouale peste cartofi si potrivim focul, sa nu fie nici prea mic, dar nici prea iute.
Daca nu va pricepeti sa o intoarceti ca pe clatita, rasturnati intr-o farfurie intinsa si apoi puneti in tigaie cu partea neprajita in jos.
Lasati pana se coace bine.
Se rastoarna pe farfurie si se serveste cum doriti (cascaval ras, ketchup, etc).
Este un preparat usor si delicios.