Salam de casa

de laura_n in Mezel de casa, 26 Feb 2016 | 16632 vizualizari

 

95% carne, 5% (sare, o leguma, condimente, un strop de ulei de masline, si un pic de timp la dispozitie!

NU arata ca in galantare, nici membrana artificiala nu are, dar nici colorant carmin, nici nitrit de sodiu, si ce-i drept, nici nu rezista mai mult de o saptamana. Dar oricum, stiu ce mananc!

 

INGREDIENTE

  • 600 g gulas porc
  • 400 g pulpa vitel
  • 1 lgta sare
  • 1 morcov
  • 2 lg gris
  • chimen macinat
  • 4-5 lg ulei de masline
  • cimbru uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de casa:

Carnea se taie cuburi si se toaca la masina/ robot de carne. Se adauga sare, putin cimbru, putin chimen, gris, ulei de masline. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Daca doriti, puteti adauga ardei gras taiat cuburi, boia iute, etc.

Eu am preluat ideea de ambalare de la Jamila, astfel am impartit compozitia in 3. Am intins folie alimentara, am facut un sul din carne rulat in folie alimentara, legat la ambele capete, apoi le-am rulat in folie de aluminiu. 

Asezam salamurile intr-un vas de copt, le dam la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 1 ora. Lasam sa se tempereze asa ambalate, apoi le desfacem si le ambalam in hartie de copt. Le putem tavali prin boia dulce, sau alte condimente, in functie de gustul fiecaruia. 

Servim direct de la frigider, pentru micul dejun, sendvisuri sau pentru un platou de aperitive.

 

TIPS-URI

1

carne proaspata, un pic impanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.03.2016, 13:59

ce bun este , cel mai bun si stim ce mancam

dantes 1

05.03.2016, 06:38

Interesant,trebuie incercat cred ca este foarte bun

marcela1979 1

23.04.2016, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kaizer din piept de porc, facut in casa