Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă AncaBanRoman, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/, aici pe Bucataras este andaoana sau anca_rm ;)
Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta, dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor:
1) - carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),
2) -lapte/iaurt (vegetal sau animal ),
3) -crema de branza/branza,
4) -oua,
5) -ciocolata,
6) -orez,
7) -vin,
8) -citrice,
9) -radacinoase (morcov, patrunjel, telina, sfecla etc).
vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.
P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.
Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe.
Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.
După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună!
1
Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.