Eclere - prăjiturile copilăriei.
Pune la fiert apa cu untul.
Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina.
Amestecă repede și ferm până la încorporare.
Lasă să se răcorească și adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine pentru încorporarea fiecarui ou.
Cu ajutorul uini pochs pune bastonașe de aluat in tava tapetată cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptorul încins la 200 grade până se rumenesc,apoi redu temperatura la 170 grade pentru 15 minute.
Scoate tava și lasă cojile la răcit.
Crema
Ia un vas cu fundul dublu.
Amestecă zahărul cu amidonul,zahărul vanilat și ouăle.
Toarnă peste amestec laptele.
Pune vasul pe foc și fierbe până se obține o budincă mai groasă.
Ia de pe foc și adaugă untul.
Amestecă ferm până la încorporarea untului.
Ia fiecare coajă,taie-i capacul și cu ajutorul unei lingurite umple cojile.
Glazura:
Într-un ibric pune la topit ciocolata +untul+laptele.
Glazurează eclerele cu ciocolată sau pudrează-le.
1
Zahăru vanilat este preparat de mine din zahăr farin+păstăi de vanilie
2
În timpul coacerii nu deschide cuptorul.
3
Din aceste cantități am făcut 30 de coji