MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu zeama de varza:
Se spala fasolea cu o seara inainte si se lasa la umflat in apa calie.
Se pune fasolea la fiert iar dupa ce da in clocot se lasa cateva minute sa fiarba si se schimba apa punand peste fasole apa calda cca doi litri, nu rece ca nu cumva sa intareasca iar fasolea.
Se lasa la fiert pana este bobul fiert. Intre timp se toaca ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul cubulete mici.
Carnatul se face felii.Incalzim o tigaie cu putin ulei si prajim un pic carnatul dupa care il scoatem si in acelasi ulei calim legumele adaugand intai usturoiul apoi rand pe rand ceapa, ardeiul si morcovul.
La urma adaugam sucul de rosii in tigaie si lasam un pic sa fiarba.
Rasturnam prajeala peste fasole impreuna cu carnatul si foaia de dafin.
La urma cand a fiert totul adaugam zeama de varza si mai lasam sa dea in cateva clocote.
Se potriveste de sare daca mai e nevoie dat fiind faptul ca zeama de varza e sarata,se adauga oregano si este gata.
Se lasa sa isi "traga sufletul" cateva minute si e gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.