Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala

de laura_n in Mancaruri de legume, 26 Feb 2016 | 3756 vizualizari

 

Nu strambati din nas, ca nu stiti ce bunatate este pana nu o incercati! 
Am ales baby spanac, asta fiindca spanacul nostru romanesc inca nu a scos capul de sub zapada, salata valeriana, o nebunie de verde si gust, cateva bilute de mozzarella si o portocala buna!
Valeriana este cunoscuta sub numele de salata mielului sau fetica, este extrem de indicata pentru organism, dincolo de continutul caloric foarte mic, are proprietati tonice, remineralizante, dar si de purificare. Este pur si simplu grozava, iar alaturi de spanac, pot sa va spun ca am savurat cu adevarat o salata vitaminizanta dar si gustoasa!
Portocala ii da viata pur si simplu prin gustul usor acid, confera o explozie de gust, se potriveste mai mult decat perfect! Am savurat-o cu o felie de paine de secara, facuta in casa. Ar fi mers de senzatie niste creveti in sos de portocala, dar deja ma rasfat :))))
Sper sincer sa va fi convins sa o incercati, merita din toate punctele de vedere!

 

INGREDIENTE

  • 50 g baby spanac
  • 50 g valeriana salata
  • o cutie mini-mozzarella (150 gr)
  • 2 portocale
  • 2 linguri ulei masline
  • sare roz
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala:

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.

Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.

Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de portocale. Se presara un praf de sare si se amesteca usor cu mana.

Separat, se prepara un dressing din sucul de portocala si ulei de masline, se toarna peste salata.

Se serveste simpla sau o felie de paine!

 

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

vasy16 1

27.02.2016, 00:42

mñiam mñiam

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 18:10

si ce? langa friptura nu merge?

anca_rm 1

02.03.2016, 13:58

imi plac genul asta de salate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei - aperitiv rusesc din vinete