A ieșit un chec pufos, aromat care a dispărut imediat!
Dam drumul la cuptor.
Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa se răcească.
Separam ouăle. Albușul îl batem spuma cu un praf de sare.
Când am obținut o spuma ferma adăugăm un gălbenuș, o lingura de ulei, o lingura de sirop și mixam. După ce am terminat cu uleiul și gălbenușurile, o sa mai rămână sirop pe care îl adăugăm în fir subțire mixând continuu.
La final adăugăm praful de copt și faina în ploaie, amestecând cu o spatula, sau lingura de lemn, de jos în sus.
Se tapetează 2 tăvi de chec, cu hârtie de copt și se pune 1/3 din aluat, restul se amesteca cu cacao și se pune deasupra.
Bananele se taie cuburi, se amesteca cu putina faina și se pun deasupra.
Se coace la foc mediu cca 40 min sau pana trece testul scobitorii!
Poftă buna!