Pui crocant Godina

de Zamfira in Pui, 28 Feb 2016 | 6554 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • bucăţi de pui – pulpe inferioare 3 buc. şi 1/2 piept de pui
  • fulgi de porumb
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă de muştar
  • boia picant sau praf de chilli
  • 1 linguriţă amestec ierburi – cimbru, busuioc, măgheran
  • 3 linguri praf de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant Godina:

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte.

Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne.

Compoziţia pentru crustă

Amestecăm oul cu smântâna, muştarul, condimentele.

Măcinăm fulgii de porumb cu un robot de bucătărie. Nu tocaţi prea mărunt fulgii de porumb.Amestecăm praful de usturoi cu fulgii măcinaţi.

Punem bucăţile de carne în compoziţie şi apoi îi dăm prin fulgii de porumb.

Aşezam bucăţile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le dăm în cuptorul încins. Reducem puterea focului la mediu şi le coacem 20-25 minute, după care le întoarcem şi le lăsăm până când sunt gata, aproximativ 20 minute.

Se pot servi cu legume proaspete sau diferite sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant Godina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta