CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte.
Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne.
Compoziţia pentru crustă
Amestecăm oul cu smântâna, muştarul, condimentele.
Măcinăm fulgii de porumb cu un robot de bucătărie. Nu tocaţi prea mărunt fulgii de porumb.Amestecăm praful de usturoi cu fulgii măcinaţi.
Punem bucăţile de carne în compoziţie şi apoi îi dăm prin fulgii de porumb.
Aşezam bucăţile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le dăm în cuptorul încins. Reducem puterea focului la mediu şi le coacem 20-25 minute, după care le întoarcem şi le lăsăm până când sunt gata, aproximativ 20 minute.
Se pot servi cu legume proaspete sau diferite sosuri.