Dovlecei umpluti

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2016 | 4377 vizualizari

 

Dintre toate modalitatile de preparare a dovleceilor, noua cel mai mult ne plac cei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte).

Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase.

Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga dovlecelul taiat, carnea, bulionul, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute pe foc.

Se umplu butoiasele cu compozitie. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in cratita. Am pus si o cana de apa si am dat la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]