Dovlecei umpluti

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2016 | 4304 vizualizari

 

Dintre toate modalitatile de preparare a dovleceilor, noua cel mai mult ne plac cei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte).

Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase.

Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga dovlecelul taiat, carnea, bulionul, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute pe foc.

Se umplu butoiasele cu compozitie. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in cratita. Am pus si o cana de apa si am dat la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]