Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa crema de post
Postat de: aliliana in SupeCartofii se curata si se taie bucati mici. Se procedeaza asemenea si cu morcovul. Se pun la fiert intr-o cratita in care am pus un litru de apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun cartofii cu...Citeste continuarea
Desert Pasca fara aluat cu ciocolata
Postat de: Bucataras in DulciuriMixeaza albusurile cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adauga treptat zaharul si mixeaza in continuare pana obtii o bezea. Amesteca intr-un castron branza de vaci cu smantana,...Citeste continuarea
Omleta cu sunca la cuptor
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita. Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete. Se mai pun 2 lg de bbranza quark,se adauga sare si piper si se mai adauga...Citeste continuarea
Ficatei lionezi
Postat de: mihasara in FicatSpalam foarte bine ficateii, ii curatam de pielite si ii taiem in doua. Punem intr-o tava ficateii cu uleiul,piperul si sarea si dam la cuptor pentru 5 minute. Intre timp tocam ceapa julien...Citeste continuarea
Penne cu carne tocata si sos de rosii
Postat de: mirela0911 in PenneSe fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece prin jet de apa. Se spala pieptul de pui, se dezoseaza apoi se toaca. Intr-o...Citeste continuarea
Napolitane cu rahat (de post)
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm dat rahatul prin masina de tocat carne.Am ras coaja de la cele doua lamai,apoi am curatat partea alba a lamailor si restul am tocat la robot. Am pus pe foc rahatul impreuna cu coaja...Citeste continuarea
Briose cu Finetti
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriMixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si apoi iaurtul mixand in continuare.Amestecam si faina impreuna cu praful de copt. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea
Prajitura mea Rocky Road
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMaruntim biscuitii.Taiem bezelele bucati mai mici.Topim ciocolata cu untul.Amestecam caramelele maruntite cu ciocolata topita. Amestecam biscuitii, alunele, bezelele si ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor cu...
Postat de: eumimi in PuiCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano. Punem si o cana de apa in tava si dam la...Citeste continuarea
Biscuiti cu esenta de migdale si...
Postat de: eumimi in PrajituriUntul moale cu zaharul se amesteca bine cu o lingura pana cand se omogenizeaza. Se adauga oul si treptat din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea. Cand se...Citeste continuarea
Prajitura cu branza, ciocolata si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMacinam biscuitii.Topim untul,apoi il amestecam cu biscuitii.Punem hartie de copt intr-o tava,apoi presam bine biscuitii in tava. Introducem tava la rece. Mixam albusurile spuma cu...Citeste continuarea
Scovergi
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o...Citeste continuarea
Frigarui de peste cu piure de morcovi
Postat de: licurici_lra in PesteSe incepe cu marinada peste peste. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete,...Citeste continuarea
Desert rapid cu banane si crema de...
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe prepara mai intai crema. Intr-o craticioara se bat ouale si se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat si faina. Se toarna laptele in fir subtire si se amesteca cu ajutorul unui tel pentru a...Citeste continuarea
Cheesecake fara coacere cu ananas
Postat de: Meea in DulciuriTopim untul si il adaugam peste biscuitii maruntiti in blender. Amestecam bine,pana ce biscuiti se leaga si se pot modela. Putem folosi o tava cu peretii...Citeste continuarea
Spaghette integrale la cuptor
Postat de: Constelatialeu in SpagheteMai intai punem spaghetele la fiert. Intr-o oala punem cca 3-4 l de apa, adaugam sare si lasam sa dea in clocot, apoi adugam spaghetele si le fierbem cca 6-7 min. Cat timp fierb spaghetele, taiem...Citeste continuarea
Aripioare prajite in tigaia wok
Postat de: Constelatialeu in PuiCuratam si spalam aripioarele, apoi le condimentam bine si le lasam acoperite cca 1 ora. Punem pe foc tigaia wok, lasam sa se incinga, punem ulei si apoi adaugam aripioarele si le prajim ...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor cu menta si...
Postat de: Bucataras in OaieAlaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate. Ai nevoie de: O pulpa de miel...Citeste continuarea
Gulas de miel cu carnati
Postat de: Bucataras in OaieAstazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti. Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati...Citeste continuarea
Stufat fraged de miel
Postat de: Bucataras in OaieCarnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os...Citeste continuarea
Prajitura din albusuri cu nuca si...
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol se mixeaza albusurile cu un praf de spuma pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa, Adaugam faina amestecata cu nuca ,praful de...Citeste continuarea
Chiftelute de legume
Postat de: Deny22 in Aperitive / GarnituriCuratam si spalam bine legumele. Dovlecelul si cartofii le dam pe razatoarea mica si le stoarcem putin de apa. Morcovii ii dam pe razatoarea mica. Ceapa si ardeiul le taiem marunt....Citeste continuarea
Tort cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriBlat- mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul,zaharul vanila si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea,adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare....Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, capsuni si kiwi
Postat de: Deny22 in Dulciuriuntul rece se incorporeaza cu faina se adauga apoi galbenusul, apa si sarea si amestecam se lasa aluatul la frigider apoi il intindem in tava si lasam iar la frigider aprox 20 min...Citeste continuarea
Ghiveci cu zacusca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCuratim , spălăm si tocat legumele si cartofi. Intr-o cratiță punem uleiul la încins. Călin legumele cca 10 min. Adăugăm cartofii, mazarea si fasolea. Acoprim cu apa si lasam sa...Citeste continuarea
Cozonac cu ciocolata
Postat de: eumimi in PrajituriLaptele se pune pe foc impreuna cu 500 g de zahar sa se incalzeasca, nu il lasam sa fiarba. Se cerne faina de 2 ori. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua facuta din drojdia...Citeste continuarea
Prajitura cu foi si crema de ciocolata
Postat de: sufletista in DulciuriFoile-intr-un bol mixam ouale cu zaharul(sau le batem cu telul)adaugam uleiul treptat,smantana,adaugam praful,amoniacul stins cu sucul de lamaie,Amestecam bine dupa care adaugam faina amestecand...Citeste continuarea
Cheesecake (copt) cu vanilie si...
Postat de: licurici_lra in Dulciuri1. Se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul topit, apoi se pun intr-o forma de tort cu peretii detasabili, de 22cm...Citeste continuarea
Foi cu frisca si nuca
Postat de: sufletista in DulciuriFoi-intr-un bol adaugam 500 g faina,zaharul,un praf de sare,facem gaura in mijloc adaugam laptele,untura,oul batut,bicarbonatul stins cu putin otet,incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea
Orez cu legume, carne si carnati
Postat de: jolygina in PorcCondimentam carnea si o lasam circa 15 minute inainte de a o pune la preparat Spalam orezul si il punem in apa fiarta cu putina sare iar la 10 minute de cand am pus orezul aduagam si legumele...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu fasole si zacusca
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCeapa si morcovul se curăță spală si se taie . Se pune uleiul la încins. Se pun legumele si se calea. Se adauga mazarea si fasolea, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Dupa cca...Citeste continuarea
Cosulete cu spanac si branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze.Tocam rondelele de spanac congelat si le punem pe foc impreuna cu untul.Lasam pe foc pana scade tot lichidul. Batem ouale si le amestecam cu telemeaua si...Citeste continuarea
Pasca fara aluat cu merisoare
Postat de: violeta30 in DulciuriSe bat ouale cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul. Se adauga branza (daca se pune urda va trebui pisata bine cu furculita pentru a nu avea cocoloase), smantana si untul moale (la...Citeste continuarea
Drob de porc cu masline
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSpalam organele de porc, le lasam la scurs si apoi le tocam (crude). Cu exceptia rinichilor care trebuiesc curatati de partea alba, pe care ii vom lasa vreo 30 minute in apa cu otet si apoi ii vom...Citeste continuarea
Pilaf cu aripioare de pui
Postat de: violeta30 in PuiOparim aripioarele si aruncam apa. Punem 3 cani de apa la fiert si adaugam aripioarele oparite, ceapa, morcovul si sare dupa gust sau delikat. Cand da in clocot, adaugam orezul si lasam la foc mic...Citeste continuarea
Ciocanele pane cu salata orientala
Postat de: eumimi in PuiCiocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert,...Citeste continuarea
Pastrav cu legume la cuptor
Postat de: Bucataras in PastravPune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...Citeste continuarea
Pasca traditionala cu aluat de cozonac
Postat de: Bucataras in DulciuriPentru aluatul de cozonac eu voi pune ingredientele la framantat intr-un robot de bucatarie, dar poti framanta si cu mana! Mai intai dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar...Citeste continuarea
Turnulet cu mere si violete
Postat de: ianculubita in DulciuriIn primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa...Citeste continuarea
Oua rosii de Pasti decorate cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...Citeste continuarea
Drob de miel aromat cu tarhon si...
Postat de: Bucataras in OaieCarnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu legume...
Postat de: Bucataras in Supe/CiorbePregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...Citeste continuarea
Cozonac floare cu nuci crocante
Postat de: Bucataras in PrajituriPoti framanta aluatul de cozonac cu mana sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si 2 de faina si las-o sa se odihneasca 10...Citeste continuarea
Pizza cu salam
Postat de: eumimi in PizzaIntai framantam aluatul: punem faina intr-un bol si adaugam drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam si uleiul si incepem sa framantam, adaugam sarea si zaharul si framnatam in continuare sa...Citeste continuarea
Garnitura pilaf
Postat de: ela2015 in Aperitive / GarnituriSpalam, curatam si tocam legumele dupa preferinta. Punem uleiul la incalzit. Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (grija mare sa nu se arda). Dupa ce untul s-a topit si...Citeste continuarea
Furnica
Postat de: adela81 in DulciuriIncingem cuptorul la 180 grade C. Punem o cratita cu apa pe foc sa se infierbante, pentru ca galbenusurile se fac pe abur. Incepem cu blatul de nuca, albusurile se mixeaza cu un praf de sare...Citeste continuarea
Prajitura cu bere
Postat de: katty in DulciuriIntr-un castron mixam untul si zaharul, apoi adaugam , pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si amestecul de scortisoara si coriandru si seadauga la...Citeste continuarea
Tocana de vita in bere neagra
Postat de: katty in VitaIntr-o oala cu pereti grosi punem carnea la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare si ardeiul gras tocat...Citeste continuarea
Pui umplut cu naut si broccoli
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPuiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa. Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline. Punem si broccoli spalat si taiat in...Citeste continuarea
Crochete de pui cu sos tzatzichi
Postat de: eumimi in PuiSe taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie...Citeste continuarea