Prajitura cu mot...

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 5493 vizualizari

 

Habar nu aveam cum sa o ''strig'' asa ca i-am zis motata.....cum eu mi-am facut damblaua cu Pavlova, trebuia sa fac ceva si pentru baietii mei....ca ei nu servesc fuste din astea.....poate alte fuste...nu ma bag.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mari
  • 155 g zahar
  • 210 g faina
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 60 ml apa
  • 1 plic de praf de copt
  • Sirop
  • 235 ml apa
  • 6 linguri apa
  • 1 plic de capuccino clasic
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 175 g crema de ciocolata Choco Nussa
  • Frisca
  • 450 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 60 g zahar farin
  • 50 ml lapte dulce
  • Decor
  • capsuni
  • ciocolata cu menta
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mot...:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa  pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul peste galbenusuri si mixam pana obtinem o spuma, adaugam untul moale si continuam s amixam. Adaugam cacaoa, faina si praful de copt, omogenizam.La final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 36/23 cm, turnam compozitia in tava. Bagam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam capuccino si lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un castron punem mascarponele si crema si mixam bine. Lasam sa se odihneasca.

Frisca : Mixam smantana dulce, zaharul si laptele pana obtinem o frisca ferma

Asamblare: Asezam blatul pe o tava, cu un bat de frigaruie gaurim blatul apoi insiropam bine. Intindem crema pe toata suprafata blatului, portionam si cu ajutorul unui posh formam moate de frisca, decoram  cu capsuni si batonase deciocolata cu menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mot..." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea