Pavlova cu ciocolata si capsuni

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Mai 2016 | 2816 vizualizari

 

Mi-am facut damblaua si-am imbracat fusta Pavlovei cu ciocolata si capsuni....

 

INGREDIENTE

  • 275 g albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mica
  • 1 lingurita de amidon alimentar
  • 1 lingurita otet din vin alb
  • un praf de sare
  • Crema
  • 100 g ciocolata neagra
  • 235 ml frisca lichida
  • 1 foaie de gelatina
  • Decor
  • capsuni
  • sos de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu ciocolata si capsuni:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul, mixam 5-6 min, la final adaugam otetul si mai mixam 5-6 min. Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt, trasam un cerc mare,bagam bezeaua intr-un posh si formam fusta Pavlovei, cum avem inspiratie. Cuptorul il incalzim inainte ( 175-180 grade, ca atata poate cuptorul meu) apoi reducem flacara la mic, bagam tava in cuptor si lasam cuptorul intredeschis cca 2-3 ore, bezeaua trebuie sa se usuce. Din restul de compozitie ramasa a format bezele mici. Dupa ce bezeaua este uscata bine o scoatem din cuptor, o asezam pe platou, o lasam sa se raceasca bine.

Crema: Intr-o craticioara rupem ciocolata, adaugam frisca lichida, asezam pe foc si lasam pana se topeste, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Separat hidratam foaia de gelatina cu apa rece. Tragem de pe foc craticioara, stoarcem foaia de gelatina si o amestecam in ciocolata, dam la frigider sa se raceasca bine.Dupa ce s-a racit bine mixam bine pana obtinem o crema spumoasa.

 Asamblare: Punem crema intr-un posh si incepem sa ornam fusta Pavlovei, apoi ornam cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat ultra-rapid şi ieftin pentru tarte quiche (şi nu numai)