Panna cotta in forma de ou

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2016 | 2182 vizualizari

 

Ce lejer si delicios este acest desert cu panna cotta si ciocolata alba.
Avem o crema fina fără a fi prea dulce intr-un suport de ciocolata si un pic de jeleu de portocala, care va aduce o nota acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 100 g de ciocolata alba Nestle

Pentru jeleul de portocala:

  • sucul de la 2 portocale
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 foaie de gelatina

Pentru pana cotta:

  • 25 cl de lapte
  • 25 cl de smantana lichida
  • 1 lingurita apa de flori de portocal
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 foi de gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta in forma de ou:

Preparati demisferele de ciocolata:

Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine.

Cu un penson in silicon puneti in formele de silicon un strat uniform de ciocolată alba.

Dati la frigider timp de 2h.

Demulati cu grija si rezervati-le in frigider.

Preparati jeleul de portocale:

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte). 

Puneti la fiert sucul de portocale cu zaharul.

Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati  gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand. Varsati compozitia in forme de silicon pentru bomboane si dati la rece cateva ore.

Preparati la pana cotta : 

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).

Puneti la fiert laptele cu zaharul , apa de portocale si smantana.

Cand incepe sa fiarba luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati si lasati sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Umpleti demisferele in silicon si dati la rece 4-5 ore ( am lasat toata noaptea)

Montati oul:

Puneti demisfera in ciocolata pe o farfurie de serviciu.

Rasturnati o pana cotta si plasati-o in demisfera de ciocolata. Cu o lingurita demulati jeleul de portocale si plasati-l in centru.

Serviti.

Pastrati la rece.

  http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/04/panna-cotta-in-forma-de-ou.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta in forma de ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

14.05.2016, 22:43

Anett 1

15.05.2016, 08:45

ce draguti!

Rocsi 1

15.05.2016, 11:53

Cu jeleu de portocale...Mmmm!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)