Va poftesc la o bucatica de prajitura dulce-acrisoara
Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop.
Punem apoi rubarba intr-o strecuratoare colectand siropul rezultat intr-un vas.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri zahar tos.
Galbenusurile se mixeaza cu alte 5 linguri de zahar, praful de copt si pudra din coaja de portocala pana isi dubleaza volumul si devin cremoase.
Picuram uleiul mixand incontinuu, apoi procedam la fel incorporand siropul pe care l-am colectat de la cubuletele de rubarba.
Adaugam faina in ploaie, mixam.
Renuntam la mixer si cu ajutorul unei spatule incorporam cca 3 linguri din spuma de albusuri, usor, sa nu iasa tot aerul din albusurile batute spuma.
Turnam compozitia in tava, nivelam.
Presaram grisul peste compozitie, apoi asezam din loc in loc cubulete de rubarba.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute la 160 grade.
Scoatem tava, acoperim prajitura cu spuma de albusuri ramasa, nivelam.
Am presarat cristale de zahar galben peste spuma, apoi am dat tava iar la cuptor pentru alte 20 minute.
Am scos tava din cuptor, am lasat prajitura sa se raceasca complet, apoi am portionat prajitura si am servit.
Pofta buna!